CASCO és kötelező biztosítás kárstatisztika


A biztosítók közel háromszor annyi kárkifizetést teljesítenenk a CASCO terhére, mint a KGFB szerződésekre. A káreseteket a más járművel és idegen tárggyal történő ütközés teszi ki. Ezt követi a műszaki hiba, rongálás, elemikár, és a lopáskár, de ezek sem teszik ki együttesen a vezető káresetekre kifizetett kártérítések összegét.

A Generali Biztosító a 2013-as kötelező biztosítás kampányban olyan kiegészítő biztosításokat vezetett be, ahol azoknak az autósoknak, akik nem tudnak teljes körű CASCO biztosítást kötni, de egy bizonyos káresettől tartva mégis szeretné biztonságban tudni az autóját, lehetősége van rész CASCO-t kötni a kötelező biztosítása mellé.

A biztosító Önvédelem biztosítása a károkozónak nyújt védelmet, a saját gépjáművében esett károk kapcsán. A kátyúkár biztosítás a gépjárműben a kátyúk okozta sérüléseket téríti, míg létezik a természeti károk elleni védelem is a kötelező biztosítás mellé. De elérhető jogvédelem-, baleset-, és asszisztencia biztosítás is, melyek ingyenesek a KGFB mellé.

Vissza