A CASCO biztosítás felesleges pénzkidobás, ráadásul drága is - az általános vélekedés szerint!

De vajon van-e elegendő tartaléka a családi kasszának, hogy törés vagy lopáskár esetén többszázezreket, vagy akár milliókat költsünk autónk helyreállítására illetve pótlására, a CASCO biztosítás hiányában?

A biztosítók specifikusabb és ez által lényegesen olcsóbb biztosításokkal jelentkeznek a piacon. Ma már lehet külön csak lopásra vagy törésre is OLCSÓ CASCO biztosítást kötni, természetesen megmaradtak a hagyományos biztosítás formák is.

A veszélyeztetett márkák tulajdonosainak (mint a Suzuki, VolksWagen, Seat, Opel, Peugeot, Reanult, Ford és Skoda), illetve a garázzsal nem rendelkezőknek érdemes elgondolkodniuk, hogy havi pár ezer forintért, érdemes-e lopás CASCO biztosítást kötni, de mindenképp érdemes számolni, mert csak 2 perc az egész!

-15% kedvezmény, promóciós kód: CASCOUKK015 megadásával minden eddiginél kedvezményesebb szerződést köthet!

CASCO Díjszámítás

A CASCO biztosítások a vagyonbiztosítások azon ágába tartozik, ahol a sajáthibás károkra nyújt fedezetet. Itt nem a harmadik személy okozta károkról van szó, mint a KGFB esetében. A biztosítások szabályzatai nagyban eltérnek egymástól, szerződés előtt érdemes áttanulmányozni a szóba jöhető biztosítókét.

casco biztosítás kalkulátor

Mit tegyünk, ha kár keletkezik?

Első lépésben, ki kell tölteni a CASCO biztosításunk kárbejelentő lapját, amin a károkozó is szerepel (már ha ismert). Ebben az esetben a károkozó biztosítója kármentesít bennünket, viszont ha mi okoztuk a kárt, akkor a saját biztosítónk fogja a kárt rendezni, a biztosításunk terhére.

Sajnos, ha kárt okozunk, a biztosító az okozott kártól függően, egyre kevesebbet térít vissza a befizetett díjból.

A CASCO biztosítás térítésénél az avulást is figyelembe veszik! Mit jelent ez? Ha egy alkatrészt tízezer kilométerenként cserélni kell és a baleset pillanatában nyolc ezer kilométernél sérül meg, akkor a 20%-át térítik meg. Az autónkban keletkezett kár miatti értékcsökkenést, csak a kötelező biztosítás esetén fizeti ki a biztosító.

A CASCO biztosításunk nem fizet kivételes esetekben, mint például: terrortámadás, bérkocsi költség, alkatrész külföldről való szállításának a díja, ÁFA (amennyiben a károsult jogosult a visszaigénylésre), stb.

Hasznos kiegészítő szolgáltatás, ha a CASCO biztosítás mellett, vételár biztosítással is rendelkezünk. Ennek lényege, hogy a lopás, vagy totálkár esetén, nem az autó pillanatnyi értékét ami egy három éves autónál durván 50%-ot jelent az újkori árhoz képest-, hanem a tényleges új árát téríti meg, akár a biztosításunk önrészének biztosításával is! Erről, a vételár-biztosítás linken olvashat többet.

Ma már a piaci körülmények változásokra kényszerítik a biztosítókat. A válság előtti időszakban, a lízingelt autókra kötöttek biztosításokat az ügyfelek, és jellemzően a lízing lejárta után, felmondták a szerződést. A válság időszakában pedig, -elsősorban anyagi okokból, rohamosan csökkenni kezdtek a szerződések, melyeket olyan rész CASCO megoldásokkal próbáltak megakadályozni, amely csökkentett kockázatú, azaz egy-egy kártípusra fizetett volna. A legnépszerűbb ilyen termék a miniCASCO biztosítás.

A 2010-es kötelező kampány ismét megdolgozta a biztosítókat. Aki nem akarta a KGFB díját egy általa kockázatosnak tartott szint alá süllyeszteni, az plusz szolgáltatással, vagy kiegészítő biztosításokkal kompenzált és próbálta az ügyfélkörét megtartani. A sláger termék, a kötelező mellé köthető CASCO volt.

Ezek a konstrukciók biztosítónként változtak. A népszerűbbek közé tartozik az 5.000.- forinttól köthető Mini CASCO, vagy az e-CASCO, amely a KGFB bónusz fokozatát írja jóvá, a CASCO bónuszának. Azaz, ha a kötelező bónusza B4, az egyenlő a C4 fokozattal. Azért különleges megoldás, mert a biztosítások átlagosan C2, C3 fokozatig jutnak el átlagosan. Így a piaci átlagárhoz képest, akár -25% kedvezményt is elérhetünk.

Csak akkor utazzon CASCO biztosítás nélkül külföldre autóval, ha tengernyi ideje, és nem utolsó sorban pénze van!

Akár az utazás idejére is lehet OLCSÓ Asszisztencia biztosítást kötni.

Nincs dühítőbb dolog, mint amikor külföldön összetörjük az autónkat (pláne, ha mi vagyunk a hibásak). Külföldi káresemény kapcsán, a vétlen autós is jobban jár, ha van CASCO biztosítása, mivel akár itthon is rendezheti az ügyet és a károkozó, illetve károsult biztosítója egymással rendezi az ügyet.

Egy ilyen kellemetlen eseményt az borzolja fel igazán, amikor nyelvi problémák merülnek fel, majd rájövünk az első sokk után, hogy fogalmunk sincs, mit kell tennünk! Márpedig a biztosítók adatai azt támasztják alá, hogy a növekvő turizmussal egyenes arányban emelkedik a balesetek száma is. Természetesen az jár pórul a legkevésbé, akinek van CASCO biztosítása.

Mit tegyünk, ha mi hibáztunk?

Ebben az esetben, csak a CASCO biztosítás alapján kaphatunk kártérítést. Első lépésben, fel kell hívnunk a biztosítónkat, aki az adott országban szerződött partnere révén nyújt segítséget nekünk. Ez viszonylag gyorsan működik, nem kell órákat várni a szerelő címére. Amennyiben a magyar határ közelében történt mindez, érdemes otthon elvégezni a javíttatást. Akár itthon, akár külföldön javíttatunk, az önrész levonásra kerül minden esetben.

Ha vétlenek vagyunk?

Ez a szerencsésebb helyzet, mert CASCO biztosítás nélkül is rendben van az autónk kárrendezése. Gondoljuk, első hallásra. De nem biztos, hogy könnyű lesz, mondjuk egy Francia, vagy Olasz biztosítóval zöldágra vergődni, főleg, ha a károkozó nem ismeri el a hibáját.

Azt kell mondjam, nehéz hónapok elé néz, aki egy ilyen szituációba csöppen. CASCO biztosítással ez is csak egy átlagos kárrendezéssé válik, nem kell hónapokat várni, míg kiderül a felelősség kérdése és a biztosításunk önrésze is visszakerül hozzánk, ha kiderül, valóban vétlenek voltunk a balesetben.1 2 3 4 5 > >>Megkönnyítjük a dolgunkat a CASCO biztosítás kalkulátorral

2017-12-17 08:04:00

A biztosításoknak a kiválasztása soha nem tartozik a legegyszerűbb dolgok közé. Alaposan ki kell számolni, hogy pontosan melyikkel járhatunk jól. A CASCO biztosítás kalkulátor ebben nagy segítségünkre van, hiszen ezzel könnyen utána tudunk járni, hogy a jelenlegi ajánlatok közül melyek azok, melyek egyáltalán szóba jöhetnek.

Tovább a(z) Megkönnyítjük a dolgunkat a CASCO biztosítás kalkulátorral hírreCASCO biztosítások kedvező ajánlata az interneten

2016-11-19 09:06:00

Egy új autó esetében elengedhetetlenül fontos az, hogy a megfelelő biztosítás legyen megkötve. Ha meg akarja valaki könnyíteni a dolgát, akkor keressen segítséget a CASCO biztosításhoz az interneten! Itt meg is találja a nagyon jó lehetőséget, hogy akár ki is tudja számolni, hogy pontosan mennyibe kerül az éves díj.

Tovább a(z) CASCO biztosítások kedvező ajánlata az interneten hírreRossz csillagzat alatt a CASCO sem véd meg

2016-11-06 07:06:00

Előfordulnak olyan élethelyzetek, amikor a gondosan megkötött CASCO biztosítás sem véd meg bennünket. A Polgári Törvénykönyv egyes esetekben úgy rendelkezik, hogy az egy éven belüli kárkifizetések összegével csökkenthető a kártérítés összege, totálkár vagy lopás esetén.

Tovább a(z) Rossz csillagzat alatt a CASCO sem véd meg hírreAz első benyomások az idei kötelező kampányról

2016-02-11 08:05:00

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás 2013-as kampányában a biztosítók ismét jelentős, 10-15% körüli kedvezményt kínálnak a tavalyi díjakhoz képest, amivel némileg tízezer forint fölé pozicionálódott az átlagdíj.

Tovább a(z) Az első benyomások az idei kötelező kampányról hírreNépszerűek a kötelező biztosítás kiegészítők a kampányban

2015-11-12 08:07:00

Az autósok közel ötöde választ a biztosítása mellé valamilyen kiegészítő biztosítást. A tavalyi év után, idén is a mini CASCO és a kátyúkár biztosítás a legkelendőbb, de több újdonság is megjelent a 2013-as évben. Mivel idén tovább csökkentek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjak, nem várhatnak a biztosítók komoly profitot, így a szolgáltatásokban erősítenek.

Tovább a(z) Népszerűek a kötelező biztosítás kiegészítők a kampányban hírreCASCO nélkül nyaralni öngyilkosság

2013-07-26 20:17:00

Mivel a nyaralások zöme egy szomszédos országban történik, a legtöbben autóval indulnak útnak. Ennek ellenére, agy autós ütközésre szinte senki nem készül fel, pedig lehet akár határozott idejű CASCO biztosítást is kötni.

Tovább a(z) CASCO nélkül nyaralni öngyilkosság hírreTudunk olcsó CASCO-t kötni?

2013-06-04 03:03:00

A hazai piacon az autósok ötöde rendelkezik valamilyen CASCO biztosítással. A jelenlegi átlagdíj a töredéke a négy-öt évvel ezelőtti díjszintnek, mégis a megkérdezett autósok többségénél a magas díjakra hivatkozva nem jön létre szerződéskötés.

Tovább a(z) Tudunk olcsó CASCO-t kötni? hírreA CASCO biztosítások díja nem esik tovább

2013-05-23 04:02:00

Az ügyfelek még mindig sokat tudnak spórolni a meglévő szerződéseik díján, de a 2008. óta tartó átlagdíjak esése megtorpant. A biztosítók átlagdíja nem esett tovább, de a teljes állomány csökkent, miközben a CASCO kalkulátorokon történt kötések száma emelkedett.

Tovább a(z) A CASCO biztosítások díja nem esik tovább hírre2008 óta stagnál a CASCO piac

2013-04-19 06:02:00

A paicra kerülő dobozos CASCO biztosítások sem segítettek azon a tényen, hogy az autósok ötödének van csak biztosítása valamilyen káreseményre. A csökkentett kockázatú biztosítások, illetve a full CASCO-k nyomott árai csak szinten tartani tudták a biztosítottság arányát.

Tovább a(z) 2008 óta stagnál a CASCO piac hírreNincs pénz CASCO biztosításra

2013-03-09 03:01:00

A magyar autósok mintegy ötöde rendelkezik CASCO biztosítással. A szomszédos országokban sem jobb a helyzet, Románia és Bulgária gépjárműállományának csak a tizede biztosított. A hazai autósok alapvetően anyagi problémák miatt nem kötnek biztosítást.

Tovább a(z) Nincs pénz CASCO biztosításra hírre