Ne költsön feleslegesen egy fillérrel sem többet a KGFB-re, mint amennyit szükséges! Mi sem tennénk. Oldalunkon a 2017-es kötelező biztosítás díja elérhető.

A kötelező biztosítást kikerülni nem lehet - jogilag legalábbis, mivel a KGFB nem önkéntes.

Megpróbálunk Önnek segítséget adni a 2017-es KGFB kiválasztásában, ezért minden biztosító és egyesület kötelező biztosítás díját megtekintheti néhány adata megadásával. Mi számolunk, szerződünk, ügyintézünk, Önnek nem lesz vele semmi gondja!

kötelező biztosítás kalkulátor

A kötelező biztosítás 2017-os kedvezményeit összegyűjtöttük, amelyet a biztosítás kalkulátor is tartalmaz. A 2013-as évben bevezetésre került baleseti adóval kapcsolatban is kaphatnak a gépjármű tulajdonosok tájékoztatást.

2007 júliusától, az ismeretlen, és/vagy KGFB-vel nem rendelkező gépjárművek által okozott, személyi sérüléssel járó károkat is kifizetik egy kormányrendelet alapján, a Kártalanítási Számla terhére.

kgfb

Súlyos probléma szokott lenni, hogy külföldi utazásunk alkalmával történik baleset. Ma már itthon is indítható kereset a károkozóval, vagy annak biztosítójával szemben! A legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha nem kötöttünk a KGFB mellé CASCO biztosítást, legalább az utazás idejére kössünk asszisztencia biztosítást, ilyenkor a napi pár száz forintos díj, teljes biztonságot ad. Ráadásul a javítás idehaza azonnal elkezdhető a CASCO biztosítás terhére is.

Újabb változás, hogy ha a felelősség egyértelműen megállapítható, akkor a károkozó biztosítójának, három napon belül javaslatot kell tennie a kártérítésre, így nem húzható a végtelenségig a kárügyintézés.

A KGFB szüneteltetésére is van lehetőség, amely a bejelentéstől számított, maximálisan hat hónapnyi időtartamra szól. Ezt elsősorban a motorosok szokták igénybe venni a téli hónapokra, minimum időtartam nincs meghatározva.

A továbbiakban a kötelező biztosítás váltással (KGFB) kapcsolatos hasznos tudnivalókról olvashat.

Biztosítóváltásáról érdemes tudnia az alábbiakat:

KGFB átkötését, ne hagyjuk az utolsó pillanatra! Ma már az új biztosító szerzi be a bonus-malus igazolásunkat, de ehhez meg kell adnia neki, az előző biztosító nevét és a KGFB kötvényszámát is.

Ezt, a MABISZ által létrehozott központi kárnyilvántartó rendszer biztosítja. A károsult biztosítója, közvetlenül intézi a jövőben a kárt, így ez kevesebb utánjárást igényel Önnek. Fizetnünk kell akkor is, ha az új biztosító nem küldi a csekket, mivel a biztosítási törvény azt mondja, hogy az ügyfélnek tudnia kell a díj összegét és van rá módja (pl.: utalás), hogy eljuttassa azt a biztosítónak. A biztosítóknak lehetőségük van ilyen esetekben díjnemfizetés címszóval megszüntetni a szerződést. A kötelező biztosítás nélküli időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni.

A KGFB kiválasztásához, először a díjszámításhoz szükséges adatokat kell megadnia a kötelező biztosítás kalkulátor számára, majd megjelenítjük Önnek a biztosítók, következő évi díj ajánlatát. Ekkor eldöntheti, hogy érdemes-e átszerződnie másik biztosítóhoz. Ha igen, meg kell adnia a további adatokat is.

Kötelező biztosítás 2015 - biztosítók:1 2 3 4 5 > >>Újabb törvényjavaslatok a kötelező biztosításra vonatkozóan

2017-07-06 11:02:00

Továbbra is baleseti adót kellene fizetni a kötelező biztosítás után, ez áll a költségvetési bizottság módosítási javaslatában. A baleseti adó megszüntetése, és az új adó belépése jelentős teherrel és gonddal járna, hisz mint a piacon, mint ügyfelek és biztosítók körében komoly vitákat eredményezhetnek.

Tovább a(z) Újabb törvényjavaslatok a kötelező biztosításra vonatkozóan hírreJanuártól változik a kötelező biztosítás rendszere

2016-12-18 07:08:00

A KGFB rendszer módosítása lehetővé teszi a biztosítóknak, hogy jövőre akár évközben is módosítsák a tarifáikat. Természetesen a felügyelet támasztott követelményeket ezzel kapcsolatban a biztosítóknak, például minden befolyásoló tényezőt ismertetni kell az érintettekkel és nem lehet különbséget tenni régi és új ügyfél között.

Tovább a(z) Januártól változik a kötelező biztosítás rendszere hírreÉlénk a kezdeti érdeklődés a kötelező biztosítás díjak iránt

2015-11-12 09:08:00

A jóslatok szerint idén kevesebb lesz a biztosító váltó, de a tavalyi adatok alapján, fokozottabb az érdeklődés a KGFB díjak iránt, mint tavaly. Akik 2-3 éve váltottak utoljára, azoknak kellemes meglepetésben lehet részük: hatalmasat zuhantak a díjak.

Tovább a(z) Élénk a kezdeti érdeklődés a kötelező biztosítás díjak iránt hírreBüntetett a PSZÁF a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kampányban

2014-11-12 08:07:00

A felügyelet jogellenesnek minősítette a bónuszvédelmet nyújtó biztosításokat és beszüntette azok kínálatát. Az ügyben érintett a Generali, a Genertel, a Köbe és a Wáberer Biztosító. Ezzel azonban nem érte be a PSZÁF, tovább büntette a biztosítókat.

Tovább a(z) Büntetett a PSZÁF a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kampányban hírreA 2013-as kötelező biztosítás kampány felénél járunk

2013-11-15 07:06:00

Csökken a biztosítóváltók száma a 2013-as kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kampányában. Az elmúlt két évben is folyamatos volt a díjak csökkenő tendenciája, amely elérte a 35%-ot, a biztosítók díjbevételének esése pedig a 20%-ot is meghaladták.

Tovább a(z) A 2013-as kötelező biztosítás kampány felénél járunk hírreGenerali kötelező biztosítás 2013

2013-11-12 08:07:00

A Generali Biztosító a 2013-as kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kampányában több újdonsággal érkezett, amelyben a legérdekesebb innováció a másik három biztosító által is megjelentetett bónuszvédelem biztosítás volt. A Bonus Garancia 50 ezer forintos kárig alkalmazható és 1.390. Ft/év díjon érhető el.

Tovább a(z) Generali kötelező biztosítás 2013 hírreMilyen lesz a 2014-es kötelező biztosítás kampány?

2013-10-31 04:03:00

A KGFB díjakon további csavarás nem várható a biztosítók részéről. Sokkal inkább a kiegészítő szolgáltatásoké lesz a főszerep. A nagy biztosítók az aktív kárrendezés irányába lépnek várhatóan. A kötelező január elsejei forduló megszűnt két éve, a többség még mindig most vált.

Tovább a(z) Milyen lesz a 2014-es kötelező biztosítás kampány? hírreDrágul a kötelező

2013-07-24 15:05:00

A kötelező biztosítás liberalizációja lehetővé teszi a biztosítóknak az évközi díjak módosítását. A tervek szerint erősődő versenyre számítottak az illetékesek, ezzel ellentétben áremelkedés következett be.

Tovább a(z) Drágul a kötelező hírreÖtmilliárdot spóroltunk a KGFB átkötésekkel

2013-06-03 06:02:00

A tavalyi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) kampány során 723 ezer átkötés született, és 248 ezren maradtak a korábbi biztosítójuknál. A díjak 5%-al voltak magasabbak, de a biztosítók díjállománya 2%-al kisebb lett, amellyel ötmilliárdot spóroltak az autósok.

Tovább a(z) Ötmilliárdot spóroltunk a KGFB átkötésekkel hírreA KGFB díjak még mindig esnek

2013-06-03 03:03:00

Az idei kötelező biztosítás díjbevétel nyolcvanmilliárd alá esik. Korábbi vélekedések a díjbevételek csökkenésének megtorpanását valószínűsítették, de az előrejelzés és a statisztikai adatok nem tükrözik a valóságot. Több, mint 6%-os visszaesést könyvelhet el a szektor idén.

Tovább a(z) A KGFB díjak még mindig esnek hírre