Ne költsön feleslegesen egy fillérrel sem többet a KGFB-re, mint amennyit szükséges! Mi sem tennénk. Oldalunkon a 2018-as kötelező biztosítás díja elérhető.

A kötelező biztosítást kikerülni nem lehet - jogilag legalábbis, mivel a KGFB nem önkéntes.

Megpróbálunk Önnek segítséget adni a 2018-as KGFB kiválasztásában, ezért minden biztosító és egyesület kötelező biztosítás díját megtekintheti néhány adata megadásával. Mi számolunk, szerződünk, ügyintézünk, Önnek nem lesz vele semmi gondja!

kötelező biztosítás kalkulátor

A kötelező biztosítás 2018-os kedvezményeit összegyűjtöttük, amelyet a biztosítás kalkulátor is tartalmaz. A 2013-as évben bevezetésre került baleseti adóval kapcsolatban is kaphatnak a gépjármű tulajdonosok tájékoztatást.

2007 júliusától, az ismeretlen, és/vagy KGFB-vel nem rendelkező gépjárművek által okozott, személyi sérüléssel járó károkat is kifizetik egy kormányrendelet alapján, a Kártalanítási Számla terhére.

kgfb

Súlyos probléma szokott lenni, hogy külföldi utazásunk alkalmával történik baleset. Ma már itthon is indítható kereset a károkozóval, vagy annak biztosítójával szemben! A legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha nem kötöttünk a KGFB mellé CASCO biztosítást, legalább az utazás idejére kössünk asszisztencia biztosítást, ilyenkor a napi pár száz forintos díj, teljes biztonságot ad. Ráadásul a javítás idehaza azonnal elkezdhető a CASCO biztosítás terhére is.

Újabb változás, hogy ha a felelősség egyértelműen megállapítható, akkor a károkozó biztosítójának, három napon belül javaslatot kell tennie a kártérítésre, így nem húzható a végtelenségig a kárügyintézés.

A KGFB szüneteltetésére is van lehetőség, amely a bejelentéstől számított, maximálisan hat hónapnyi időtartamra szól. Ezt elsősorban a motorosok szokták igénybe venni a téli hónapokra, minimum időtartam nincs meghatározva.

A továbbiakban a kötelező biztosítás váltással (KGFB) kapcsolatos hasznos tudnivalókról olvashat.

Biztosítóváltásáról érdemes tudnia az alábbiakat:

KGFB átkötését, ne hagyjuk az utolsó pillanatra! Ma már az új biztosító szerzi be a bonus-malus igazolásunkat, de ehhez meg kell adnia neki, az előző biztosító nevét és a KGFB kötvényszámát is.

Ezt, a MABISZ által létrehozott központi kárnyilvántartó rendszer biztosítja. A károsult biztosítója, közvetlenül intézi a jövőben a kárt, így ez kevesebb utánjárást igényel Önnek. Fizetnünk kell akkor is, ha az új biztosító nem küldi a csekket, mivel a biztosítási törvény azt mondja, hogy az ügyfélnek tudnia kell a díj összegét és van rá módja (pl.: utalás), hogy eljuttassa azt a biztosítónak. A biztosítóknak lehetőségük van ilyen esetekben díjnemfizetés címszóval megszüntetni a szerződést. A kötelező biztosítás nélküli időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni.

A KGFB kiválasztásához, először a díjszámításhoz szükséges adatokat kell megadnia a kötelező biztosítás kalkulátor számára, majd megjelenítjük Önnek a biztosítók, következő évi díj ajánlatát. Ekkor eldöntheti, hogy érdemes-e átszerződnie másik biztosítóhoz. Ha igen, meg kell adnia a további adatokat is.

Kötelező biztosítás 2015 - biztosítók:1 2 3 4 5 > >>A kötelező biztosítás váltással megtakarítható volt a baleseti adó

2018-04-27 12:16:00

A novemberi KGFB kampányban, aki biztosítót váltott, az a baleseti adót meghaladó mértékben tudott spórolni a kötelezője díjából. Azok az autósok, akik nem váltottak, most lényegesen többet fizetnek.

Tovább a(z) A kötelező biztosítás váltással megtakarítható volt a baleseti adó hírreVáltozik jövőre a kötelező biztosítás díjhirdetés és szerződéskötés szabálya

2018-03-06 05:05:00

A biztosítók jelenlegi szerződéskötési gyakorlatán módosít a kormány. Jelenleg a biztosítók nem csak a 60 napon belül engedik meg, hogy egy autós hozzájuk szerződjön, hanem az elkötelezettségért plusz kedvezményeket is biztosítanak a kötelező biztosításban.

Tovább a(z) Változik jövőre a kötelező biztosítás díjhirdetés és szerződéskötés szabálya hírreSzámoljon és spóroljon időt és pénzt kötelező biztosítás kalkulátor segítségével

2018-02-05 05:06:00

Azzal mindenki tisztában van, hogy a kötelező biztosítás megkötése kötelező minden gépjármű  tulajdonos számára, azonban azzal nincs mindenki tisztában, hogy melyik lenne gépjárműve és gazdája számára a legmegfelelőbb szerződés.

Tovább a(z) Számoljon és spóroljon időt és pénzt kötelező biztosítás kalkulátor segítségével hírreKötelező biztosítás vadállattal való ütközés esetén

2018-01-27 07:04:00

Nem lehet felkészülni arra az esetre, amikor az autós egy hirtelen előugró őzzel vagy vaddisznóval ütközik. Tisztában vagyunk-e mit nyújt a kötelező biztosítás erre az esetre?

Tovább a(z) Kötelező biztosítás vadállattal való ütközés esetén hírreSzükséges lehet a kötelező biztosítás segédmotoros kerékpárra?

2018-01-23 05:02:00

Azzal mindenki tisztában van, hogy az autókra kötelező jelleggel, meg kell kötni a személygépjármű felelősségbiztosítást. Ez egyértelmű tény mindenki számára, az azonban már nem, hogy kell-e a kötelező biztosítás a segédmotoros kerékpárra.

Tovább a(z) Szükséges lehet a kötelező biztosítás segédmotoros kerékpárra? hírreRossz bőrben van a kötelező piac

2018-01-13 08:02:00

A biztosítók által kezelt kötelező állomány rosszabb helyzetben van, mint a válságot megelőző években. Több szerződést kezelnek ugyan, de az új éshasznált autópiac évek óta történő stagnálása a hazai gépjárműpark elöregedését jelenti, ami több balesetet is eredményez a műszaki állapot romlása következtében.

Tovább a(z) Rossz bőrben van a kötelező piac hírreKötelező biztosítás az Aegontól

2018-01-12 12:14:00

Különös párosításban és kedvezménnyel értékesíti az Aegon Biztosító a kötelező biztosítást 2012-re. Ami egyáltalán nem meglepő, lévén az autósok is ott próbálnak spórolni a különféle biztosításokon, ahol tudnak. A lakásbiztosítással egybe kötött kötelező biztosítással a biztosító az egyéb, fontos biztosításra is szeretné rávenni az embereket.

Tovább a(z) Kötelező biztosítás az Aegontól hírreAz új biztosítási adó nem hagyja érintetlenül a kötelező biztosítást sem

2018-01-10 14:18:00

A biztosítók jelenlegi piaci magatartása kerülne oly módon szabályzásra a kötelező biztosítás kapcsán, hogy a szerződés fordulónapját megelőző 60-30. nap között lehet csak szerződést kötni illetve befogadni. Jelenleg a biztosítók a 60 napon kívül eső szerződéseket is fogadják, amelyért a szerződő plusz kedvezményt kap tőlük.

Tovább a(z) Az új biztosítási adó nem hagyja érintetlenül a kötelező biztosítást sem hírreLehetséges, hogy a kötelező biztosítás alacsony árait növekedés fogja követni?

2018-01-06 06:11:00

A folyamatosan megjelenő biztosítási termékek és az egyre nagyobb kedvezmények miatt a piacon való versengés maga után vonta, hogy a kötelező biztosítás díjai évek óta csökkennek, ám úgy tűnik ez a kötelező biztosítás piacot a csőd fele sodorja.

Tovább a(z) Lehetséges, hogy a kötelező biztosítás alacsony árait növekedés fogja követni? hírre2013-tól, bármikor változhat a kötelező biztosítás díja

2018-01-05 03:01:00

A törvényhozás elfogadta a biztosítók 2011-ben felhozott indokat, amelyek alapján megérettnek látják az időt, hogy a KGFB szabályait megváltoztassák, ahol szükséges. Ezek alapján a kártörténeti rendszer adminisztrációja, a díjhirdetés módja és gyakorisága változik.

Tovább a(z) 2013-tól, bármikor változhat a kötelező biztosítás díja hírre