<< < 2 3 4 5 6 > >>



Mégis marad a baleseti adó?

2017-01-27 03:02:00

A költségvetési biztottság nem vezetne be új adónemet a baleseti adó helyett a kötelező biztosításban. Indoklásuk szerint, a biztosítók által már kifejlesztett informatikai háttér jól működik, nincs értelme módosítani egy új adónem miatt, amely szintén 30%-os, csak a beszedési módja változna.

Tovább a(z) Mégis marad a baleseti adó? hírre



A kötelező váltás kampány a háttérbe szorul

2017-01-11 05:05:00

Egyre jobban a háttérbe szorul a kötelező biztosítás váltás novemberi kampánya. Az évközi kötelezősök már az állomány harmadát teszik ki, így a biztosítók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek erre a szegmensre. Érdekes jelenség, hogy az év végi kampányban lényegesen többen ellenőrzik a díjaikat.

Tovább a(z) A kötelező váltás kampány a háttérbe szorul hírre



Januártól változik a kötelező biztosítás rendszere

2016-12-18 07:08:00

A KGFB rendszer módosítása lehetővé teszi a biztosítóknak, hogy jövőre akár évközben is módosítsák a tarifáikat. Természetesen a felügyelet támasztott követelményeket ezzel kapcsolatban a biztosítóknak, például minden befolyásoló tényezőt ismertetni kell az érintettekkel és nem lehet különbséget tenni régi és új ügyfél között.

Tovább a(z) Januártól változik a kötelező biztosítás rendszere hírre



Van még lejjebb a kötelező biztosítás díjakban

2016-10-31 10:04:00

A kötelező biztosítás átlagdíja alapján lehetetlennek tűnt, hogy további csökkenést láthatunk ezen a piacon. Ráadásul nem is kis mértékű, mert átlagosan 5-8%, de nem ritka a 20%-os csökkentés sem, egyes esetekben. A fővárosiak és az aglomerációban élők is jól járnak az idén, de nem maradnak ki a fiatalok és a kármentesen vezetők sem.

Tovább a(z) Van még lejjebb a kötelező biztosítás díjakban hírre



Visszafogottabb kötelező biztosítás kampányra számíthatunk

2016-10-29 07:07:00

A paicra nincs új belépő, pár %-os csökkentés várható idén. Minden éveben van egy meglepetés ember, idén ez elmarad valószínűleg. A kötelező biztosítás díjak forintban kifejezett csökkentésére nincs esély, így egy szolgáltatás és kapcsolt biztosítás verseny alakulhat ki a biztosítók között.

Tovább a(z) Visszafogottabb kötelező biztosítás kampányra számíthatunk hírre



Egy hét múlva jönnek a kötelező biztosítás díjak

2016-10-23 08:05:00

A KGFB díjak október 30-án jelennek meg két napilapban, amelyet jövőre vált fel a PSZÁF és a Mabisz honlapja. A biztosítók jövőre többször is tudnak módosítani a díjaikon, míg az autósok csak évfordulóra válthatnak biztosítást. Természetesen a megkötött szerződések egy évig érvényben vannak, azt nem módosíthatja egyik fél sem.

Tovább a(z) Egy hét múlva jönnek a kötelező biztosítás díjak hírre



Élénk a kezdeti érdeklődés a kötelező biztosítás díjak iránt

2015-11-12 09:08:00

A jóslatok szerint idén kevesebb lesz a biztosító váltó, de a tavalyi adatok alapján, fokozottabb az érdeklődés a KGFB díjak iránt, mint tavaly. Akik 2-3 éve váltottak utoljára, azoknak kellemes meglepetésben lehet részük: hatalmasat zuhantak a díjak.

Tovább a(z) Élénk a kezdeti érdeklődés a kötelező biztosítás díjak iránt hírre



Van, aki a parkolási károkat is téríti

2015-11-02 10:10:00

A KÖBE a kötelező biztosítás kampányban téríti a parkolási károkat 150 ezer forintig. Mivel a gépjárművekben keletkezett károk jelentős része álló helyzetben történik, az autósok között fokozott érdeklődésre tarthat számot.

Tovább a(z) Van, aki a parkolási károkat is téríti hírre



Büntetett a PSZÁF a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kampányban

2014-11-12 08:07:00

A felügyelet jogellenesnek minősítette a bónuszvédelmet nyújtó biztosításokat és beszüntette azok kínálatát. Az ügyben érintett a Generali, a Genertel, a Köbe és a Wáberer Biztosító. Ezzel azonban nem érte be a PSZÁF, tovább büntette a biztosítókat.

Tovább a(z) Büntetett a PSZÁF a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kampányban hírre



A kormány rendezi a MÁV-os kötelező biztosítások helyzetét

2014-04-25 14:52:00

Azokban az esetekben, ahol a bíróság még nem hozott döntést egy MÁV ÁBE-s ügyfél okozta kárral kapcsolatban, ott a kormány úgy határozott, hogy a külföldön történt károkozások összegét megosztja, így a céges és a magánszemélyek okozta károkért 100, illetve 200 ezer forint önrészt kénytelenek fizetni abban az esetben, ahol a kár meghaladja ezt az összeget.

Tovább a(z) A kormány rendezi a MÁV-os kötelező biztosítások helyzetét hírre