Az öngondoskodás felértékelődésével a biztosítók az életbiztosítás termékeiket erősítik.

A többféle életbiztosítás között vannak hagyományos és hosszútávú megtakarítás jellegű életbiztosítások is.

Az életbiztosítások egyik népszerű terméke a kockázati életbiztosítás, amely hamarosan életbiztosítás kalkulátor segítségével is elérhető lesz. Az alábbiakban rövid ismertetőt adunk az életbiztosítás típusokból.

életbiztosítás

Kockázati életbiztosítás:

Ha a szerződő az életbiztosítási díjat rendszeresen fizeti, akkor a biztosító vállalja, hogy a biztosított időszak alatt a biztosított halálakor a biztosítási összeget a kedvezményezettnek elutalja. Ha a biztosítási esemény bekövetkezik, a szerződés autómatikusan megszűnik. Ha a biztosított él a szerződés tartamának lejártakor, akkor a biztosítás kifizetés nélkül szűnik meg.

Ennek az életbiztosításnak az a lényege, hogy viszonylag kis összegű díjért a legszükségesebb pillanatban nyújt segítséget a család számára.

Az életbiztosítás összege függ a biztosított korától, a választott biztosítási összegtől és a szerződés időtartamától.

Elérési életbiztosítás:

Ha a szerződő fél rendszeresen fizeti a biztosítási összeget, akkor a biztosító vállalja, hogy amennyiben a biztosított életben van a szerződésben foglalt időszak végéig, akkor a meghatározott biztosítási összeget a biztosító kifizeti a kedvezményezett részére.

Ha a biztosított az időszak közben meghal, akkor at addig befizetett díj kifizetésével a szerződés megszűnik. Ez az életbiztosítás azoknak ajánlható, akik nyugdíj kiegészítésben gondolkodnak.

Vegyes életbiztosítás:

A kockázati és a tisztán elérési életbiztosítás egyvelege ez a biztosítás. Tehát a biztosító kifizeti a szerződésben foglaltak szerint akkor is ha az időszak végén halálozik el a szerződő és akkor is ha az időszak közben még él.

Kötött időpontra szóló életbiztosítás:

Ha a szerződő rendszeresen fizeti a díjat, akkor a biztosító vállalja, hogy a szerződésben foglalt időpont lejártakor mindenképpen kifizeti az összeget. Ha ebben az időtartambab a biztosított életben van, akkor neki vagy a kedvezményezettnek fizet a biztosító. Ha a kötött időpontban a szerződő elhalálozik, akkor a szerződésben foglalt időszak végéig a biztosító vállalja át a díjfizetést és az időszak lejárta után fizeti ki a kedvezményezettnek az összeget.

Járadék biztosítás:

Ha a szerződő rendszeresen fizeti az életbiztosítási díjat, akkor a biztosító vállalja, hogy a szerződésben foglaltak szerint havonta egy meghatározott összeget folyósít a biztosítottnak. Ez a folyósítás történhet akár a biztosított élete végéig vagy egy meghatározott időpontig. Ez max. 70 éves korig.

Egész életre szóló életbiztosítás:

Ez az életbiztosítás az Egyesült Államokban nagyon népszerű. Ez a biztosított hátralevő életére szól és a kedvezményezett részére kerül kifizetésre az összeg. Az életbiztosítás visszavásárolható, akár kölcsön vehető fel a terhére és díjmentesen leszállítható.1 2 3 4 5 > >>Befektetéssel kombinált életbiztosítás

2012-11-05 05:05:00

Megtakarítási terméknek tekinthető a befektetési egységhez kötött életbiztosítás, és csak másodsorban működik biztosításként. Ennél a terméknél meghatározhatjuk, hogy a biztosító milyen kockázatú és típusú befektetésben helyezze a pénzünket.

Tovább a(z) Befektetéssel kombinált életbiztosítás hírreUnit linked életbiztosítások, mint befektetések

2012-10-06 05:04:00

A unit linked életbiztosításokban a kockázati elem kisebb szerepet kap, itt inkább a befektetés és a megtakarítás része dominál. Ez a biztosítástípus 15 éve van jelen hazánkban, és az ügyfél maga dönti el, hogy a befizetéseiből mekkora rész kerül az életbiztosításra és mekkora a befektetésre.

Tovább a(z) Unit linked életbiztosítások, mint befektetések hírreUniqa Silver Plusz életbiztosítás akció

2012-10-03 03:04:00

Az Uniqa Biztosító december végéig meghosszabbította a Silver Plusz biztosításának akcióját.  A biztosító mindamellett a Silver Line programjának akcióját is egyidejűleg meghosszabbította, és a Silver Planet és GPS Silver Planet programjukat egy Silver Plusz akcióval ösztönzik.

Tovább a(z) Uniqa Silver Plusz életbiztosítás akció hírreLendületben a kockázati életbiztosítások

2012-10-02 02:04:00

A Groupama-Garancia Biztosító 30%-os kedvezményt kínál a kockázati életbiztosítás díjából azoknak, akik december 20-ig megkötik a szerződésüket. A kedvezmény apropója a december 21-én bevezetett Gender Direktíva, amely a hölgyeknek lényegesen magasabb díjakat fog majd produkálni.

Tovább a(z) Lendületben a kockázati életbiztosítások hírreÉletbiztosítás szüret

2012-09-24 16:17:00

A Groupama-Garancia Biztosító most vezeti be, az egyszeri díjas Generáció Szüret Életbiztosítás programját, amely öt éves, hozam-, és tőkevédett termék. A 6-10 éves Generáció Szüret Életbiztosítási termékük már csak tőkevédett, a hozamvédelem nem a termék része.

Tovább a(z) Életbiztosítás szüret hírreA CIG Biztosító növelte a díjbevételét

2012-09-13 08:07:00

A CIG Pannónia Életbiztosító a rendszeres és az eseti díjbevételeit 34%, illetve 29%-os növekedéssel zárta. A rendszeres díjbevételű életbiztosítási piac 1,5%-al növekedett, míg az eseti díjbevétel 5,5%-al zsugorodott.

Tovább a(z) A CIG Biztosító növelte a díjbevételét hírreÉletbiztosításba fektessek?

2012-09-13 06:04:00

A kormány bizonytalan lépései elől a lakosság a biztosítással kombinált életbiztosítások felé fordult. Az embereknek már az iskolás éveik alatt el kellene kezdenie a megtakarítást, hogy nyugdíjas éveikre biztos tartalékaik legyenek.

Tovább a(z) Életbiztosításba fektessek? hírreAz életbiztosítások értéke indexálással őrizhető meg

2012-09-11 01:01:00

A kockázati életbiztosításoknál lehetőség van a haláleset során kifizetett összeg növelésére indexálással, amely a befizetett díjakat is növeli. Az indexálás mértéke az inflációs ráta környékén alakul, amellyel a biztosítás értéke megőrizhető.

Tovább a(z) Az életbiztosítások értéke indexálással őrizhető meg hírreMilyen életbiztosítást kössek?

2012-09-10 08:13:00

Ma az életbiztosítások alapvetően megtakarításokat takarnak, amelyek után nem kell kamatadót fizetni. A hazai piacon is egyre több az új termék, nehéz kiigazodni közöttük, így először a megkötés célját érdemes meghatározni.

Tovább a(z) Milyen életbiztosítást kössek? hírreA válság óta fontosabb lett a kockázati életbiztosítás

2012-09-07 06:04:00

A válság kitörése óta a kockázai életbiztosítások díjbevétele 4% fölé emelkedett az összes életbiztosítás tekintetében, amely a szerződésszámban nem mutatkozik. Az év végén életbe lépő gender direktíva és az alacsony penetráció együttesen felfelé hajthatja a piacot.

Tovább a(z) A válság óta fontosabb lett a kockázati életbiztosítás hírre