Unit linked életbiztosítások, mint befektetések


A unit linked életbiztosításokban a kockázati elem kisebb szerepet kap, itt inkább a befektetés és a megtakarítás része dominál. Ez a biztosítástípus 15 éve van jelen hazánkban, és az ügyfél maga dönti el, hogy a befizetéseiből mekkora rész kerül az életbiztosításra és mekkora a befektetésre.

A befektetési részben akár maga az ügyfél válogathatja meg, hogy milyen alapokba és eszközökbe kerüljön a pénze, a hozamoktól függően. Az életbiztosításokkal megtermelt pénzeszközök után nincs adó, ezért is olyan népszerű befektetési forma, amelyet a biztosítók a leginkább ki is szoktak emelni a tájékoztatóikban. A befektetések csak bizonyos idő után válhatnak adómentessé, ez a legfőbb oka annak, hogy hosszú távon éri meg befektetni egy életbiztosítás szerződésbe.

A befektetési életbiztosítás költségeit nagyon alaposan át kell néznimivel egyes ajánlatok között nagy különbségek vannak. Ráadásul a költségek jelentősebb hányada esik az első egy-két évre, amely szintén a hosszú távú, türelmes befektetésre sarkallja a szerződőt.

Vissza