A külföldi nyaralása alatt Önt ért baleset miatt kapott segítség nagyon drága is lehet, kivéve, ha rendelkezik utasbiztosítással!

Általában mindig másvalakivel történnek költséges és kellemetlen események az utazása alatt! Legyen körültekintő! Soha se tartozzon a másvalakik csoportjába, mindig legyen kéznél az utasbiztosítása!

Szakértők szerint, az országhatárt átlépők, mintegy harmada köt csak utasbiztosítást. Miért olyan nagy gond ez, amikor uniós tagországba látogatunk, hiszen rendelkezünk Taj kártyával!?

Sajnos, az uniós tagországokban, ránk nem a hazai feltételek vonatkoznak, hanem az adott ország törvényei. Itt nem hagyható figyelmen kívül az önrész, mely százezrekbe is kerülhet és persze a beteget terheli!

Utasbiztosítás Díjszámítás

Regisztráljon az Allianz Hűségprogramba, kössön utasbiztosítást 15%, 20%, vagy akár 25% kedvezménnyel és akár LG G4 okostelefont is nyerhet! Miért érdemes regisztrálnia az Allianz Hűségprogramba?

A bankkártyás fizetés után, az Ön e-mail fiókjában azonnal megtalálja az utazásához elengedhetetlen kötvényt. Így, akár az utazás előtt húsz perccel is tud utasbiztosítást kötni.

Az utazók még mindig tévesen gondolják, hogy a bankkártyához tartozó utasbiztosítás, vagy az EEK elegendő védelmet nyújt. A bankkártyához tartozó utasbiztosítás korlátozott, alacsonyabb szintű kockázatokat foglal magába, az EEK pedig sok mindenre nem terjed ki.

A biztosítók szakemberek bevonásával olyan utasbiztosításokat hozott létre, mint a síbiztosítás, búvárbiztosítás. Ezek a termékek speciális kockázatokra születtek, melyeket a hagyományos biztosítás sem fedez, nem hogy a bankkártya, vagy az EEK. Egyes utasbiztosítások mellé, úgynevezett stornó biztosítást is lehet kötni, felár ellenében. Amennyiben az utazási szerződés aláírásának napjánál később kötjük meg, egyes biztosítók türelmi időt kötnek ki. A türelmi idő alatt bekövetkezett események miatti meghíúsulást nem fedezik!

Síbiztosítás

A síbiztosítás például téríti a szános és a helikopteres mentést is, ami önmagában milliós tételnek számít és amit az EEK nem fedez! De ide sorolhatjuk azokat az eseteket is, amikor mi okozunk balesetet és a kárszenvedőnek ki kell fizetnünk a sífelszerelésében okozott kárt, a kórházi kezelésének a díját és a munkából való kiesést is.

Búvárbiztosítás

A búvárbiztosítás is tipikusan azokra a kockázatokra nyújt védelmet, amelyek a búvárokat érhet merülés alkalmával, biztosítva például a milliós felszerelést is. A drága búvárfelszerelésen túl, az egyéb műszaki cikkeket is térítik.

Extrémsport biztosítás

utasbiztosítás, extrémsport biztosítás

A biztosítók extrémsport biztosítás csomagjai számos népszerű, ám veszélyes sport kockázatait fedezi. Ilyen esetekben, gyakran a külföldön elszenvedett balesetből hátramaradt és idehaza végzett rehabilitásiót is támogatják, amelyeket még a TB sem térítene. Az extrémsport biztosítás az alábbi tevékenységeket öleli fel: siklóernyőzés, hegymászás, falmászás, vízisí, jetski, banán, quad, ejtőernyőzés, bungee jumping, barlangászat, vadvízi evezés, rafting, stb.

Fizetés bankkártyával - CIB Bank e-commerce szolgáltatás

Az utasbiztosítás kalkulátor lehetőséget kínál az utalásos fizetési módra, illetve a bankkártyás fizetésre is. A bankkártyás fizetéssel egybekötött utasbiztosítás kötésnél cégünk a CIB bank oldalára irányítja a vásárlót, aki a CIB Banknak adja meg a kártyája adatait. Sikeres fizetés esetében, azonnal elküldjük az utasbiztosítás kötvényt a regisztrált e-mail címre.

Bankkártya utasbiztosítás elegendő?

A bankkártya mellé kínált utasbiztosítások rendszerint általános kockázatokra kiterjedő és minimális térítési limitekkel rendelkező utasbiztosítás, amely a semminél több ugyan, de valódi biztonságot nem nyújt.

Milyen szolgáltatást nyújt az EEK (Európai Egészségbiztosítási Kártya)?

A kártyával jogosultak vagyunk az Uniós tartózkodásunk ideje alatt orvosilag szükséges egészségügyi ellátásokra. Ezek meghatározása, természetesen az adott tagállam törvényei szerint változik.
Az orvosilag szükséges ellátásra a magyar állampolgár is jogosult a kártya birtokában. A Kártyát a lakóhely szerint illetékes regionális egészségbiztosítási pénztár állítja ki, érvényességi ideje 12 ill. nyugdíjasok esetében 36 hónap. A kiállításhoz az alábbi dokumentumok bemutatása szükséges:

Rendkívül fontos, hogy csak és kizárólag, a OEP-pel szerződésben lévő szervekhez fordulhatunk, magánszolgáltató által nyújtott ellátás költségeit nem téríti az OEP, azt a betegnek kell kifizetni!

Természetesen, az egyenlő elbánás elvének megfelelően, közvetlenül lehet az EÜ-i szolgáltatóhoz fordulni, de az említett önrészt is kötelesek vagyunk kifizetni (pl.: előfordulhat, hogy egy szimpla orvosi vizsgálatért, a már nálunk is ismert vizitdíjat kell fizetni, melynek összege 10-15 euró).

A kártya mellé kapunk egy tájékoztatót is, amelyben az adott országok ellátási feltételeit tartalmazza. Amennyiben kártya hiányában utazunk az unióba, a szolgáltatást ki kell fizetnünk az adott tagállamnak majd itthon, a kezeléskor kiállított eredeti számlákat és a kiegyenlítésére vonatkozó igazolást a lakóhelye szerint illetékes magyar regionális egészségbiztosítási pénztárnak (REP) kell benyújtani. Természetesen akkora összeget kapunk vissza, amennyibe került volna a kezelés, ha lett volna kártyánk.

Európai Egészségbiztosítási Kártya vagy utasbiztosítás?

Európai Egészségbiztosítási KártyaUtasbiztosítás
Csak szerződött szolgáltatóhoz lehet fordulni vele. Magán egészségügyi szolgáltatóhoz is lehet fordulni vele.
Csak az orvosilag szükséges ellátásokat fedezi. A biztosítási szerződés szerinti összes ellátást fedezi (halott szállítást, poggyászbiztosítást, stb.)
A szükséges ellátásokat azok árára tekintet nélkül nyújtani kell.


1 2 3 4 5 > >>Síbiztosítás nélkül egy métert se

2017-01-07 03:03:00

A biztosítók egyre inkább az utazók igényeihez igazítják az utasbiztosításokat, így nem igazán van olyan terület, amely ne lenne lefedve megfelelő fedezetettel ellátott biztosítással. A lejtőkön semmiképpen nem érdemes síbiztosítás nélkül útnak indulni.

Tovább a(z) Síbiztosítás nélkül egy métert se hírreSúlyos devizatartozás keletkezhet síbiztosítás nélkül

2016-12-19 04:03:00

A Hargitán kívül, minden síbaleset költsége euróban keletkezik. Még a felvidéki Tátrában is egy rosszul sikerült lesiklás mentésének, kórházba szállításának és egészségügyi ellátásának a költségét is euróban kell kifizetnünk. Az ambuláns ellátás, a helikopteres mentés, vagy a kórházi számla minimum százezres, de inkább milliós költségeket jelent a családnak.

Tovább a(z) Súlyos devizatartozás keletkezhet síbiztosítás nélkül hírreUtasbiztosítás online ajánlatok egzotikus országokba utazóknak

2016-11-19 17:17:00

Ha valaki egy messzi országba megy, ahol sok fertőzést lehet elkapni, mert teljesen más a kultúra és a higiéniai szabályok is, akkor gondoskodni kell biztosításról. Az utasbiztosítás online megkötésekor a célország megadása a legfontosabb tényező. Minden turisztikai célpontnak megvan a maga rizikó faktora, ami befolyásolja, hogy oda milyen napi áron nyújtanak biztosítást az egyes társaságok.

Tovább a(z) Utasbiztosítás online ajánlatok egzotikus országokba utazóknak hírreUtasbiztosítás, plusz EEK

2013-07-20 09:16:00

Az utasbiztosítások mellé érdemes kiváltani az ingyenes EEk-t, ha biztosra szeretnénk menni. Pusztán az EEK-val nem szabad elindulni, mert a nyaralóhelyek közelében nem lehet könnyen az OEP-pel szerződött orvost találni.

Tovább a(z) Utasbiztosítás, plusz EEK hírreBankkártyás utasbiztosítások

2013-06-10 03:02:00

A legtöbb bankkártyához tartozik utasbiztosítás, de valyon mire elég? A bankok rendszerint egy szolgáltatóval kötnek szerződést, hogy a bankkártyájuk mellé biztosítást is kínáljanak az ügyfeleiknek. Természetesen nem jár "ingyen" minden kártyához utasbiztosítás. Általában a dombornyomott kártyák tartalmazzák ezt a szolgáltatást, de itt sem mindegyik.

Tovább a(z) Bankkártyás utasbiztosítások hírreVissza esett az utasbiztosítás kötések száma

2013-05-30 04:02:00

A külföldre látogatók között ismét csökkenő tendenciát mutat az utasbiztosítás kötések száma. A turisták a korábbi tendenciával ellentétben ismét a minél kisebb térítési limiteket tartalmazó utasbiztosítások felé fordult, azaz a biztosítás díja ismét egyre inkább előtérbe került.

Tovább a(z) Vissza esett az utasbiztosítás kötések száma hírreA síeléshez még az ingyenes EEK-t sem váltjuk ki

2013-04-18 04:04:00

A legújabb felmérésből kiderül, hogy a korábbi évekkel ellentétben, a külföldre utazók harmada köt csak utasbiztosítást, vagy síbiztosítást, de az ingyenesen kiváltható EEK-t is csak a turisták fele használja.

Tovább a(z) A síeléshez még az ingyenes EEK-t sem váltjuk ki hírreMinden századik síelő megsérül, mégsem köt mindenki síbiztosítást

2013-03-12 21:43:00

Európa sípályáin százezer baleset történik évente, sokan mégis utasbiztosítás nélkül indulnak utnak. Természetesen sok magyar is megsérül, akik közül 20-30%-uk rendelkezik síbiztosítással. A snowboardosok kétszer annyi balesetet szenvednek mint a síelők, viszont a síelők által keletkezett kár nagysága magasabb.

Tovább a(z) Minden századik síelő megsérül, mégsem köt mindenki síbiztosítást hírreSíeléshez csak síbiztosítást

2013-02-13 03:02:00

Ha síelésről van szó, még mindig Ausztria a fő célirány. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy egy-egy biztosítóhoz, közel balesetről érkezik bejelentés. Síbiztosítás nélkül, egy kórházi ellátás könnyen eléri a 10 ezer eurót is, így nem árt óvatosnak lenni.

Tovább a(z) Síeléshez csak síbiztosítást hírreHa nincs szerencsénk, milliókért siklunk síbiztosítás nélkül

2013-01-10 06:02:00

A síelők többsége ausztriai pályát keres magának, de sokan indulnak a Felvidéknek, vagy Szlovéniának is. Egy általános síbaleset 2-4 millió forintba is kerülhet, ezért nagyon fontos, hogy ne a díj alapján válasszunk utasbiztosítást.

Tovább a(z) Ha nincs szerencsénk, milliókért siklunk síbiztosítás nélkül hírre