Nem költünk több utasbiztosítást, mégis több a díjbevétel


A külföldre látogató turisták biztosítottsága nem emelkedett, viszont a díjbevétel nőtt az utóbbi időszakban. Általában a családos és a hosszabb utazások vannak biztosítva, a közeli helyekre, vagy a pár napos kirándulások nem! Egyre népszerűbb az utasbiztosítás kalkulátor azok körében, akik online intézik az utazásukat.

Az ügyfelek egyre inkább koncentrálnak a minőségre, így egyre több fogy azokból az utasbiztosításokból, amelyek magasabb térítési limiteket és több szolgáltatást tartalmaznak. Eközben a biztosítottsági szint semmit sem javult a statisztikák szerint.

Az utasbiztosítás kalkulátorban sose a díj alapján döntsünk, sokkal inkább a nyújtott szolgáltatások és kínált fedezetek alapján rangsoroljunk és a nekünk megfelelőkből választhatunk már akár a díj alapján.

A javuló tendencia azt mutatja, hogy a turisták hajlandók a minőségért fizetni, amiből az is következik, hogy a magyar turista is tisztában van azzal az esetleges következménnyel, hogy biztosítás nélkül egy betegség vagy baleset milyen kockázatot jelent számára.

Vissza