Totálkár vagy lopás esetén szeretné megkapni a gépjárműve teljes vételárát? Vételár-biztosítás nélkül ez lehetetlen, de...

... más hibájából bekövetkezett totálkár esetén, ár akár havi 1.150.- forintos díjért lehetősége van, hogy a vételár-biztosítással kiegészített kártérítés összegéből ismét új autót vásárolhasson, az első három évben!

Sok CASCO és kötelező biztosítással rendelkező autós tapasztalja csalódottan, hogy totálkár vagy lopás esetén a biztosító csak az autó pillanatnyi forgalmi értékéig téríti meg a kárt vételár-biztosítás nélkül, ami egy négy éves autó esetében az új ár felét sem jelenti.

JELENLEG NEM KÖTHETŐ!

A fenti díjszámítási felület használatának legnagyobb előnye, hogy Önt, DÍJMENTESEN információhoz juttatja, a vételár biztosításának költségéről, továbbá lehetősége van online megkötni, akár öt perc alatt.

Tehát, a vételár-biztosítás lényege, hogy totálkár vagy lopás esetén, a beszerzési és a káridőponti forgalmi érték közti különbözetet, 3 éven keresztül, akár a CASCO biztosítás önrésszel együtt (MAPFRE)!

A vételár-biztosítás azért lehet fontos kiegészítője a CASCO biztosításnak, mert a CASCO biztosítások a káresemény időpontja szerinti értéke, a harmadik évben, akár a fele is lehet, a beszerzési értéknek, amiből az önrész is levonásra kerül. Amennyiben Önnek nincs vételár-biztosítása, a CASCO biztosítására kapott összeg után, marad a hitel felvétel, vagy a készpénz befizetés, egy új autó beszerzéséhez!

Vételár-biztosítással viszont, rendezni tudja a finanszírozott gépjármű tartozását a bank felé, illetve új autót is vásárolhat készpénzzel. Egy vételár-biztosítást, akár havi 1.150.- forintból is meg lehet úszni!

Biztosított kockázat

CASCO kiegészítésére köthető GAP

Elemi kár okozta totálkár

Igen

Töréskár okozta totálkár

Igen

Lopáskár

Igen

Casco káreseti ÖNRÉSZ biztosítása

Választható

Fontos tudnivaló: a vételár-biztosításokat a gépjármű megvásárlásától – a számla, vagy adásvételi szerződés dátumától – számítva 90 napon belül lehet megkötni, 30 napos halasztott díjfizetéssel.

Az új autók értéke, a kereskedés elhagyása után rohamosan veszít az értékéből, amely az első három évben a legnagyobb, akár az 50%-ot is elérheti.

Ha az autó a harmadik évben totálkáros lesz önhibáján kívül, a tulajdonos csak ezt az 50%-os árat kaphatja meg, a vétkes sofőr kötelező biztosításának terhére. Amennyiben Ön a hibás és rendelkezik CASCO biztosítással, akkor is ugyan azt a piaci árat téríti meg a biztosító, mint a kötelező biztosításnál, de itt még az önrésszel is számolni kell, míg a vételár-biztosításnál, havi 1.150.- forintos díjtól, akár teljes biztonságot kaphat!