Minőségi eltolódás az utasbiztosítás kötéseknél


A külföldre látogató turisták biztosítottsága nem nőtt érdemben, de egyre többet költenek utasbiztosítás kötésre. A turistáknak egyre fontosabb a védelem minősége, de felhívjuk a figyelmet, hogy ritkán a legdrágább biztosítás a legjobb.

Az ár és a szolgáltatási szintek között nincs mindig összhang, gyakran a közepes árú utasbiztosítások több szolgáltatást és magasabb térítési limiteket kínálnak, mint a magasabb árszínvonalú társaik. Ezek összehasonlításában segít az utasbiztosítás kalkulátor is, ahol nem csak a díjakat lehet együtt áttekinteni, hanem a biztosítók szolgáltatási szintjeit és térítési limitjeit is.

Mindenesetre javuló tendencia azt mutatja, hogy fontos lett a biztonság, amiért hajlandóak vagyunk áldozni is, hiszen egy egyszerű baleset vagy betegség is vagyonokat jelenthet. Az utasbiztosítások nagy részét az utazási irodákban kötik, de egyre többen térnek át az internetes utazásszervezésre, a kedvezőbb árak miatt. Ezzel párhuzamosan nő az internetes utasbiztosítás kötések száma is.

Az ügyfelek döntő többsége az egészségügyi ellátások térítésének maximumát és a műszaki cikkek biztosítását tartják a legfontosabbnak, de a poggyászbiztosítást sem hagyják figyelmen kívül.

Vissza