A külföldi nyaralása alatt Önt ért baleset miatt kapott segítség nagyon drága is lehet, kivéve, ha rendelkezik utasbiztosítással!

Általában mindig másvalakivel történnek költséges és kellemetlen események az utazása alatt! Legyen körültekintő! Soha se tartozzon a másvalakik csoportjába, mindig legyen kéznél az utasbiztosítása!

Szakértők szerint, az országhatárt átlépők, mintegy harmada köt csak utasbiztosítást. Miért olyan nagy gond ez, amikor uniós tagországba látogatunk, hiszen rendelkezünk Taj kártyával!?

Sajnos, az uniós tagországokban, ránk nem a hazai feltételek vonatkoznak, hanem az adott ország törvényei. Itt nem hagyható figyelmen kívül az önrész, mely százezrekbe is kerülhet és persze a beteget terheli!

Utasbiztosítás Díjszámítás

Regisztráljon az Allianz Hűségprogramba, kössön utasbiztosítást 15%, 20%, vagy akár 25% kedvezménnyel és akár LG G4 okostelefont is nyerhet! Miért érdemes regisztrálnia az Allianz Hűségprogramba?

A bankkártyás fizetés után, az Ön e-mail fiókjában azonnal megtalálja az utazásához elengedhetetlen kötvényt. Így, akár az utazás előtt húsz perccel is tud utasbiztosítást kötni.

Az utazók még mindig tévesen gondolják, hogy a bankkártyához tartozó utasbiztosítás, vagy az EEK elegendő védelmet nyújt. A bankkártyához tartozó utasbiztosítás korlátozott, alacsonyabb szintű kockázatokat foglal magába, az EEK pedig sok mindenre nem terjed ki.

A biztosítók szakemberek bevonásával olyan utasbiztosításokat hozott létre, mint a síbiztosítás, búvárbiztosítás. Ezek a termékek speciális kockázatokra születtek, melyeket a hagyományos biztosítás sem fedez, nem hogy a bankkártya, vagy az EEK. Egyes utasbiztosítások mellé, úgynevezett stornó biztosítást is lehet kötni, felár ellenében. Amennyiben az utazási szerződés aláírásának napjánál később kötjük meg, egyes biztosítók türelmi időt kötnek ki. A türelmi idő alatt bekövetkezett események miatti meghíúsulást nem fedezik!

Síbiztosítás

A síbiztosítás például téríti a szános és a helikopteres mentést is, ami önmagában milliós tételnek számít és amit az EEK nem fedez! De ide sorolhatjuk azokat az eseteket is, amikor mi okozunk balesetet és a kárszenvedőnek ki kell fizetnünk a sífelszerelésében okozott kárt, a kórházi kezelésének a díját és a munkából való kiesést is.

Búvárbiztosítás

A búvárbiztosítás is tipikusan azokra a kockázatokra nyújt védelmet, amelyek a búvárokat érhet merülés alkalmával, biztosítva például a milliós felszerelést is. A drága búvárfelszerelésen túl, az egyéb műszaki cikkeket is térítik.

Extrémsport biztosítás

utasbiztosítás, extrémsport biztosítás

A biztosítók extrémsport biztosítás csomagjai számos népszerű, ám veszélyes sport kockázatait fedezi. Ilyen esetekben, gyakran a külföldön elszenvedett balesetből hátramaradt és idehaza végzett rehabilitásiót is támogatják, amelyeket még a TB sem térítene. Az extrémsport biztosítás az alábbi tevékenységeket öleli fel: siklóernyőzés, hegymászás, falmászás, vízisí, jetski, banán, quad, ejtőernyőzés, bungee jumping, barlangászat, vadvízi evezés, rafting, stb.

Fizetés bankkártyával - CIB Bank e-commerce szolgáltatás

Az utasbiztosítás kalkulátor lehetőséget kínál az utalásos fizetési módra, illetve a bankkártyás fizetésre is. A bankkártyás fizetéssel egybekötött utasbiztosítás kötésnél cégünk a CIB bank oldalára irányítja a vásárlót, aki a CIB Banknak adja meg a kártyája adatait. Sikeres fizetés esetében, azonnal elküldjük az utasbiztosítás kötvényt a regisztrált e-mail címre.

Bankkártya utasbiztosítás elegendő?

A bankkártya mellé kínált utasbiztosítások rendszerint általános kockázatokra kiterjedő és minimális térítési limitekkel rendelkező utasbiztosítás, amely a semminél több ugyan, de valódi biztonságot nem nyújt.

Milyen szolgáltatást nyújt az EEK (Európai Egészségbiztosítási Kártya)?

A kártyával jogosultak vagyunk az Uniós tartózkodásunk ideje alatt orvosilag szükséges egészségügyi ellátásokra. Ezek meghatározása, természetesen az adott tagállam törvényei szerint változik.
Az orvosilag szükséges ellátásra a magyar állampolgár is jogosult a kártya birtokában. A Kártyát a lakóhely szerint illetékes regionális egészségbiztosítási pénztár állítja ki, érvényességi ideje 12 ill. nyugdíjasok esetében 36 hónap. A kiállításhoz az alábbi dokumentumok bemutatása szükséges:

Rendkívül fontos, hogy csak és kizárólag, a OEP-pel szerződésben lévő szervekhez fordulhatunk, magánszolgáltató által nyújtott ellátás költségeit nem téríti az OEP, azt a betegnek kell kifizetni!

Természetesen, az egyenlő elbánás elvének megfelelően, közvetlenül lehet az EÜ-i szolgáltatóhoz fordulni, de az említett önrészt is kötelesek vagyunk kifizetni (pl.: előfordulhat, hogy egy szimpla orvosi vizsgálatért, a már nálunk is ismert vizitdíjat kell fizetni, melynek összege 10-15 euró).

A kártya mellé kapunk egy tájékoztatót is, amelyben az adott országok ellátási feltételeit tartalmazza. Amennyiben kártya hiányában utazunk az unióba, a szolgáltatást ki kell fizetnünk az adott tagállamnak majd itthon, a kezeléskor kiállított eredeti számlákat és a kiegyenlítésére vonatkozó igazolást a lakóhelye szerint illetékes magyar regionális egészségbiztosítási pénztárnak (REP) kell benyújtani. Természetesen akkora összeget kapunk vissza, amennyibe került volna a kezelés, ha lett volna kártyánk.

Európai Egészségbiztosítási Kártya vagy utasbiztosítás?

Európai Egészségbiztosítási KártyaUtasbiztosítás
Csak szerződött szolgáltatóhoz lehet fordulni vele. Magán egészségügyi szolgáltatóhoz is lehet fordulni vele.
Csak az orvosilag szükséges ellátásokat fedezi. A biztosítási szerződés szerinti összes ellátást fedezi (halott szállítást, poggyászbiztosítást, stb.)
A szükséges ellátásokat azok árára tekintet nélkül nyújtani kell.


1 2 3 4 5 > >>Autóval tervezzük a nyaralást?

2018-04-14 10:03:00

A nyáron sokan indulnak útnak külföldre autóval, vagy motorral. Sokan nem tudják, hogy a gépjárműre lehet kötni az utasbiztosítás mellé gépjármű asszisztenciát, amely meghibásodás, vagy ütközés esetén segít az ügyintézésben.

Tovább a(z) Autóval tervezzük a nyaralást? hírreAz EUB nem emeli a nyárra a díjait

2018-04-06 13:01:00

Az EUB több meglepetéssel is szolgál a nyári szezonra. 10%-al csökkenti a Klasszikus és a Tengerpart utasbiztosításai árát, illetve törli az önrészt a stornó biztosításában. A családi kedvezményre ezentúl jogosultak lesznek a baráti társaságok.

Tovább a(z) Az EUB nem emeli a nyárra a díjait hírreAXA Városnéző utasbiztosítás

2018-04-06 04:02:00

A rendelkezésre álló statisztikák kimutatásai alapján, a turisták a hosszabb vagy családos utakra kötöttek utasbiztosítást. A rövidebb ideig tartó, vagy közeli célpontú utazások biztosítási védelem nélkül maradnak. Az AXA Biztosító Városnéző utasbiztosítás pont erre a piaci résre fókuszál.

Tovább a(z) AXA Városnéző utasbiztosítás hírreMinőségi eltolódás az utasbiztosítás kötéseknél

2018-04-05 04:02:00

A külföldre látogató turisták biztosítottsága nem nőtt érdemben, de egyre többet költenek utasbiztosítás kötésre. A turistáknak egyre fontosabb a védelem minősége, de felhívjuk a figyelmet, hogy ritkán a legdrágább biztosítás a legjobb.

Tovább a(z) Minőségi eltolódás az utasbiztosítás kötéseknél hírreVisszatérő kérdések: EEK vagy utasbiztosítás?

2018-04-02 07:05:00

A nyári szabadságolós szezon előtt egész biztosan mindenkiben felmerül a kérdés, melyik az előnyösebb, nem utolsó sorban olcsóbb, az EEK, vagyis az Európai Egészségügyi Kártya, vagy az utasbiztosítás? Az EEK bár egy rendkívül praktikus és egyszerű módja annak, ha hirtelen megsérülnénk, akkor térítésmentessé teszi ellátásunkat sürgősség esetén.

Tovább a(z) Visszatérő kérdések: EEK vagy utasbiztosítás? hírrePár száz forintból biztonságban utasbiztosítással

2018-03-17 10:13:00

Számtalanszor figyelmeztettük már ügyfeleinket, hogy egy-egy elspórolt utasbiztosítás miatt, több milliós számlákkal néz szembe a turista külföldön. Ráadásul minél távolabb utazik valaki, annál többe kerül az ellátás mind a tengerentúlon, mind Ázsiában.

Tovább a(z) Pár száz forintból biztonságban utasbiztosítással hírreUtasbiztosításhoz köthető stornóbiztosítás

2018-03-16 04:09:00

Az utasbiztosítás mellé köthető kiegészítő szolgáltatások, mint például a stornóbiztosítás, csak szigorú feltételek mellett érvényesíthető. Több biztosító is kínál az utasbiztosítás mellé olyan szolgáltatást, amelynek segítségével a meghiúsult utazás miatt kártérítésben részesülhetünk. Mivel egy utazás többszázezer, vagy akár milliós értékű is lehet, a biztosítók a legnagyobb körültekintéssel és szigorral járnak el a stornóbiztosítás érvényesítése kapcsán.

Tovább a(z) Utasbiztosításhoz köthető stornóbiztosítás hírreMég mindig sokan gondolják, hogy elég az EEK az utasbiztosítás helyett

2018-03-13 08:07:00

Sokan gondolják úgy még mindig utazás előtt, hogy az EEK elegendő lesz külföldön baleset, vagy betegség esetén is. Gyakran a spórolás vezet bennünket arra, hogy ne kössünk utasbiztosítást, vagy éppen az a téves biztonságérzet, hogy csak egy-két napra utazunk bevásárolni, vagy egy ismerőshöz indulunk. Így csak a külföldre látogatók harmada rendelkezik biztosítással.

Tovább a(z) Még mindig sokan gondolják, hogy elég az EEK az utasbiztosítás helyett hírreNem költünk több utasbiztosítást, mégis több a díjbevétel

2018-03-06 06:04:00

A külföldre látogató turisták biztosítottsága nem emelkedett, viszont a díjbevétel nőtt az utóbbi időszakban. Általában a családos és a hosszabb utazások vannak biztosítva, a közeli helyekre, vagy a pár napos kirándulások nem! Egyre népszerűbb az utasbiztosítás kalkulátor azok körében, akik online intézik az utazásukat.

Tovább a(z) Nem költünk több utasbiztosítást, mégis több a díjbevétel hírreVan olyan biztosító, aki csökkenti az utasbiztosítás díját

2018-02-16 16:08:00

Az EUB Biztosító, az idei nyáron -10%-al csökkenti a legnépszerűbb Tengerpart és Klasszik utasbiztosítás díját. A Tengerpart a nevéből adódóan a tengerparti nyaralásokhoz, míg a Klasszik a városnézegetős túrákhoz ajánlja a biztosító.

Tovább a(z) Van olyan biztosító, aki csökkenti az utasbiztosítás díját hírre