Van, aki a parkolási károkat is téríti


A KÖBE a kötelező biztosítás kampányban téríti a parkolási károkat 150 ezer forintig. Mivel a gépjárművekben keletkezett károk jelentős része álló helyzetben történik, az autósok között fokozott érdeklődésre tarthat számot.

A parkolás-biztosítás olyan esetekben téríti a károkat, amikor például egyparkoló autóra rányitják a mellette parkoló autó ajtaját, a rátolatásos és karosszéria elemek meghúzása esetén, de a feltört aurtókban keletkezett károkat is, ahol rendszerint betört ablak, vagy megfúrt zárak jelentik a legnagyobb kártételt.

A biztosító 3.650.- Ft-ért kínálja minden kötelező biztosítás mellé a terméket, amelyben nincsen önrész és nincs limitje a káresetek számának, mivel a 150 ezer forintos limit teljes 2013-as évre szól. A biztosító viszont előírja, hogy a javításokat a saját műhelyeiben végeztessék el és az idegen személy okozta károk befogadását rendőrségi jegyzőkönyvhöz köti.

Más népszerű termék a CASCO-, és lakásbiztosítás, amely együttkötés esetén 30-60%-os kedvezménnyel köthető, ráadásul nem alkalmazható rá a biztosítási adó 10-15%-a, mivel az idén kötött szerződéseket még egy évig nem módosíthatják a biztosítók.

A Wáberer Biztosító kínálta bónuszbiztosítás is népszerű, mivel az üzembentartó autójával más okozta kár esetén, nem érvényesítik a két fokozatú bónuszfokozat csökkentést.

Vissza