A kötelező váltás kampány a háttérbe szorul


Egyre jobban a háttérbe szorul a kötelező biztosítás váltás novemberi kampánya. Az évközi kötelezősök már az állomány harmadát teszik ki, így a biztosítók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek erre a szegmensre. Érdekes jelenség, hogy az év végi kampányban lényegesen többen ellenőrzik a díjaikat.

Míg a kampányban az autósok 35%-a ellenőrzi, addig az évközben váltóknak csak alig 20%-a nézi meg kötelező biztosítás kalkulátorral a KGFB-je jövő évi díját. Az év végi váltók a felfokozott médiakampány miatt lehetnek aktívak, míg az év közben váltókat, csak egy levél emlékezteti a biztosításának a fordulónapjára.

Sokan viszont nincsenek tisztában azzal, hogy mi a határideje a meglévő kötelező felmondásának és egy új kötésének, és így sokan egyszerűen lecsúsznak egy-egy ilyen lehetőségről. A biztosítás felmondása a forduló napját megelőző 30. napig, írásban kell, hogy beérkezzen a biztosítóhoz, míg új szerződést a fordulónapig köthetünk büntetlenül.

Mivel a vezető biztosítók díjai között forintban kifejezve minimális a különbség, az autósok egyre tudatosabban választanak. Ne csak a biztosítót nézik meg, hogy kihez szerződnek, hanem a kínált szolgáltatásokat és kiegészítő biztosításpokat is, mint a mini CASCO, kátyúkár biztosítás, vadkárbiztosítás vagy éppen a gyorshajtás biztosítás.

Vissza