A kötelező biztosítás váltással megtakarítható volt a baleseti adó


A novemberi KGFB kampányban, aki biztosítót váltott, az a baleseti adót meghaladó mértékben tudott spórolni a kötelezője díjából. Azok az autósok, akik nem váltottak, most lényegesen többet fizetnek.

Feltűnően sokan választották a kötelező biztosítás kalkulátorban a legalacsonyabb díjat 2011. novemberében, de sokan voltak azok is, akik nem váltottak biztosítót, hanem a korábbi biztosítójukhoz szerződtek vissza. Annak ellenére, hogy a KGFB díjak ismét zuhantak, 25%-al kevesebb váltás történt, mint 2010-ben.

A biztosítók átlagdíjában 2,7%-os különbség volt, de mivel azok szerződtek át, akiknek ez különösen megérte, a valós adatokból látszik, hogy 30%-ot meghaladó megtakarítást értek el, ami meghaladja a baleseti adó mértékét.

Az év végi kampányban a biztosítók által kezelt kötelező biztosítás állomány 11 milliárddal zsugorodott, ami évközben tovább fog nőni. A kárráfordítás kedvező alakulása valós teret enged a biztosítóknak, akik minimális eredményt realizálnak a KGFB piacon, viszont a törvényben előírt kötelező tartalékképzésben felhalmozott milliárdok, már teret nyitnak a pozitív hozam elérésének.

Vissza