Az új biztosítási adó nem hagyja érintetlenül a kötelező biztosítást sem


A biztosítók jelenlegi piaci magatartása kerülne oly módon szabályzásra a kötelező biztosítás kapcsán, hogy a szerződés fordulónapját megelőző 60-30. nap között lehet csak szerződést kötni illetve befogadni. Jelenleg a biztosítók a 60 napon kívül eső szerződéseket is fogadják, amelyért a szerződő plusz kedvezményt kap tőlük.

A flotta kötelező díjhirdetése is változik. Megszűnik a nyomtatott sajtó szerepe, helyette a Felügyelet a Mabisz oldalán kell meghirdetni a díjakat. Eltérés esetén a Pszáf oldala lesz a mérvadó. A nyomtatott sajtót ezentúl mellőzik a novemberi KGFB kampány díjhirdetésekor is.

A biztosítók ezentúl is évente egyszer hirdethetnek díjakat, amelyeket nem változtathatnak meg, kivéve, ha az ügyfél a szerződéskötés alkalmával téves bónusz malusz besorolást ad meg. A helyes besorolás meghatározásához a kötelező biztosítás kalkulátorunk bekéri az aktuális szerződés kötvényszámát, amely alapján a biztosító lekérdezheti a Központi Kárnyílvántartó Rendszerben a szerződő kártörténetét.

Vissza