Szükséges lehet a kötelező biztosítás segédmotoros kerékpárra?


Azzal mindenki tisztában van, hogy az autókra kötelező jelleggel, meg kell kötni a személygépjármű felelősségbiztosítást. Ez egyértelmű tény mindenki számára, az azonban már nem, hogy kell-e a kötelező biztosítás a segédmotoros kerékpárra.

Kétségtelen tény, hogy a segédmotoros kerékpár nem a gépjárművek kategóriájába tartozik, ez azonban nem befolyásolja azt, hogy meg kell rá kötni a biztosítást. Mivel forgalmi engedélyre nem kötelezett a segédmotoros kerékpár, ezért a kötelező biztosítás természetesen meg is szüntethető, így ha a motor nagyon sokáig használaton kívül van, nem kell utána fizetni egy forintot sem, ugyanis a biztosítónak sem kell felelősséget vállalnia a járműre.

Természetesen, ha meg szeretnénk kötni a segédmotoros kerékpárra a biztosításunkat, akkor erre nagyon sok lehetőségünk van, ugyanis a biztosítók ajánlatai között bátran kutathatunk az interneten. Érdemes itt is kihasználni a kötelező biztosítás kalkulátor nyújtotta előnyöket, mert pillanatok alatt rátalálhatunk a számunkra leginkább megfelelő biztosításra.

Még ha egyszerűnek is tűnik a segédmotoros kerékpárok körüli biztosítás érdemes egy kicsit utánanézni, mert nagyon sok esetben fontos lehet, ha a motor tulajdonosa tisztában van a hatályos jogszabályokkal és törvényekkel, melyek a motorja biztosítására vonatkoznak. Kell tehát kutakodni egy kicsit és erre tökéletes lehetőséget biztosíthat mindenki számára az internet, ahol már szinte minden hasznos információt meg lehet találni ebben a témában is.

Vissza