A CASCO biztosítás felesleges pénzkidobás, ráadásul drága is - az általános vélekedés szerint!

De vajon van-e elegendő tartaléka a családi kasszának, hogy törés vagy lopáskár esetén többszázezreket, vagy akár milliókat költsünk autónk helyreállítására illetve pótlására, a CASCO biztosítás hiányában?

A biztosítók specifikusabb és ez által lényegesen olcsóbb biztosításokkal jelentkeznek a piacon. Ma már lehet külön csak lopásra vagy törésre is OLCSÓ CASCO biztosítást kötni, természetesen megmaradtak a hagyományos biztosítás formák is.

A veszélyeztetett márkák tulajdonosainak (mint a Suzuki, VolksWagen, Seat, Opel, Peugeot, Reanult, Ford és Skoda), illetve a garázzsal nem rendelkezőknek érdemes elgondolkodniuk, hogy havi pár ezer forintért, érdemes-e lopás CASCO biztosítást kötni, de mindenképp érdemes számolni, mert csak 2 perc az egész!

CASCO Díjszámítás

A CASCO biztosítások a vagyonbiztosítások azon ágába tartozik, ahol a sajáthibás károkra nyújt fedezetet. Itt nem a harmadik személy okozta károkról van szó, mint a KGFB esetében. A biztosítások szabályzatai nagyban eltérnek egymástól, szerződés előtt érdemes áttanulmányozni a szóba jöhető biztosítókét.

casco biztosítás kalkulátor

Mit tegyünk, ha kár keletkezik?

Első lépésben, ki kell tölteni a CASCO biztosításunk kárbejelentő lapját, amin a károkozó is szerepel (már ha ismert). Ebben az esetben a károkozó biztosítója kármentesít bennünket, viszont ha mi okoztuk a kárt, akkor a saját biztosítónk fogja a kárt rendezni, a biztosításunk terhére.

Sajnos, ha kárt okozunk, a biztosító az okozott kártól függően, egyre kevesebbet térít vissza a befizetett díjból.

A CASCO biztosítás térítésénél az avulást is figyelembe veszik! Mit jelent ez? Ha egy alkatrészt tízezer kilométerenként cserélni kell és a baleset pillanatában nyolc ezer kilométernél sérül meg, akkor a 20%-át térítik meg. Az autónkban keletkezett kár miatti értékcsökkenést, csak a kötelező biztosítás esetén fizeti ki a biztosító.

A CASCO biztosításunk nem fizet kivételes esetekben, mint például: terrortámadás, bérkocsi költség, alkatrész külföldről való szállításának a díja, ÁFA (amennyiben a károsult jogosult a visszaigénylésre), stb.

Hasznos kiegészítő szolgáltatás, ha a CASCO biztosítás mellett, vételár biztosítással is rendelkezünk. Ennek lényege, hogy a lopás, vagy totálkár esetén, nem az autó pillanatnyi értékét ami egy három éves autónál durván 50%-ot jelent az újkori árhoz képest-, hanem a tényleges új árát téríti meg, akár a biztosításunk önrészének biztosításával is! Erről, a vételár-biztosítás linken olvashat többet.

Ma már a piaci körülmények változásokra kényszerítik a biztosítókat. A válság előtti időszakban, a lízingelt autókra kötöttek biztosításokat az ügyfelek, és jellemzően a lízing lejárta után, felmondták a szerződést. A válság időszakában pedig, -elsősorban anyagi okokból, rohamosan csökkenni kezdtek a szerződések, melyeket olyan rész CASCO megoldásokkal próbáltak megakadályozni, amely csökkentett kockázatú, azaz egy-egy kártípusra fizetett volna. A legnépszerűbb ilyen termék a miniCASCO biztosítás.

A 2010-es kötelező kampány ismét megdolgozta a biztosítókat. Aki nem akarta a KGFB díját egy általa kockázatosnak tartott szint alá süllyeszteni, az plusz szolgáltatással, vagy kiegészítő biztosításokkal kompenzált és próbálta az ügyfélkörét megtartani. A sláger termék, a kötelező mellé köthető CASCO volt.

Ezek a konstrukciók biztosítónként változtak. A népszerűbbek közé tartozik az 5.000.- forinttól köthető Mini CASCO, vagy az e-CASCO, amely a KGFB bónusz fokozatát írja jóvá, a CASCO bónuszának. Azaz, ha a kötelező bónusza B4, az egyenlő a C4 fokozattal. Azért különleges megoldás, mert a biztosítások átlagosan C2, C3 fokozatig jutnak el átlagosan. Így a piaci átlagárhoz képest, akár -25% kedvezményt is elérhetünk.

Csak akkor utazzon CASCO biztosítás nélkül külföldre autóval, ha tengernyi ideje, és nem utolsó sorban pénze van!

Akár az utazás idejére is lehet OLCSÓ Asszisztencia biztosítást kötni.

Nincs dühítőbb dolog, mint amikor külföldön összetörjük az autónkat (pláne, ha mi vagyunk a hibásak). Külföldi káresemény kapcsán, a vétlen autós is jobban jár, ha van CASCO biztosítása, mivel akár itthon is rendezheti az ügyet és a károkozó, illetve károsult biztosítója egymással rendezi az ügyet.

Egy ilyen kellemetlen eseményt az borzolja fel igazán, amikor nyelvi problémák merülnek fel, majd rájövünk az első sokk után, hogy fogalmunk sincs, mit kell tennünk! Márpedig a biztosítók adatai azt támasztják alá, hogy a növekvő turizmussal egyenes arányban emelkedik a balesetek száma is. Természetesen az jár pórul a legkevésbé, akinek van CASCO biztosítása.

Mit tegyünk, ha mi hibáztunk?

Ebben az esetben, csak a CASCO biztosítás alapján kaphatunk kártérítést. Első lépésben, fel kell hívnunk a biztosítónkat, aki az adott országban szerződött partnere révén nyújt segítséget nekünk. Ez viszonylag gyorsan működik, nem kell órákat várni a szerelő címére. Amennyiben a magyar határ közelében történt mindez, érdemes otthon elvégezni a javíttatást. Akár itthon, akár külföldön javíttatunk, az önrész levonásra kerül minden esetben.

Ha vétlenek vagyunk?

Ez a szerencsésebb helyzet, mert CASCO biztosítás nélkül is rendben van az autónk kárrendezése. Gondoljuk, első hallásra. De nem biztos, hogy könnyű lesz, mondjuk egy Francia, vagy Olasz biztosítóval zöldágra vergődni, főleg, ha a károkozó nem ismeri el a hibáját.

Azt kell mondjam, nehéz hónapok elé néz, aki egy ilyen szituációba csöppen. CASCO biztosítással ez is csak egy átlagos kárrendezéssé válik, nem kell hónapokat várni, míg kiderül a felelősség kérdése és a biztosításunk önrésze is visszakerül hozzánk, ha kiderül, valóban vétlenek voltunk a balesetben.1 2 3 4 5 > >>Megszűnne az adó miatt néhány biztosító?

2018-05-25 07:03:00

Az új adózási rendszer nagyon sokakban félelmet gerjesztett és a legfrissebb információk szerint ez a biztosítókkal kapcsán sincs másképp. Hogy pontosan miről is van szó? Csupán arról, hogy a biztosítók valós adóterhe nő ezért fennáll a veszélye annak, hogy bizonyos intézetek kénytelenek lesznek kivonulni a piacról.

Tovább a(z) Megszűnne az adó miatt néhány biztosító? hírreAllianz e Casco

2018-05-25 04:04:00

Mostanában egyre többször hallhatunk arról, hogy az emberek az internet segítségével intézik a hivatalos ügyeiket. Természetesen a biztosítások kapcsán is fellelhető ez a szolgáltatás, méghozzá kifejezetten kedvezményes díjakkal.

Tovább a(z) Allianz e Casco hírreA rész CASCO-k tartják el a piacot

2018-03-08 03:08:00

A gépjárműbiztosításokat nem csak a piaci körülmények, hanem a biztosítási adó is visszaveti. Igaz, a biztosítók több szerződést kezelnek mint a válságot megelőző években, de ezek már többnyire csökkentett kockázatú termékek, mint a mini CASCO.

Tovább a(z) A rész CASCO-k tartják el a piacot hírreCasco biztosítás - nemfizetési következmények

2018-02-22 14:17:00

A Casco biztosítás kötés ugyan nem kötelező a gépjármű tulajdonos számára, azonban, ha Casco mellett dönt, a választási lehetőség rendkívül széleskörű. Több ajánlat áll rendelkezésünkre, így segítségünkre van a Casco kalkulátor is a választásban.

Tovább a(z) Casco biztosítás - nemfizetési következmények hírreAegon Útitárs CASCO újdonságok érkeztek

2018-01-26 16:18:00

Az Aegon Biztosító új szolgáltatásokkal bővítette az Útitárs CASCO biztosítását. Az ügyfelek olyan szolgáltatásokkal bővíthetik a szerződéseiket, amelyek korábban még az alapcsomag részét sem képezték.

Tovább a(z) Aegon Útitárs CASCO újdonságok érkeztek hírreA Casco biztosítás megszüntetése

2018-01-23 17:18:00

A Casco biztosítás olyan gépjármű biztosítás, mely során a károkat a biztosító társaság fedezi. Aki a Cascot vissza akarja mondani azt az évforduló előtt 30 nappal meg kell tennie, azért kell azelőtt lemondani, mert a felek Magyarországon határozatlan idejű Casco biztosítás szerződést kötnek, s így automatikusan folytatódik a következő évben.

Tovább a(z) A Casco biztosítás megszüntetése hírreTénylegesen emelésre kerül a CASCO biztosítás díja?

2018-01-23 16:17:00

A folyamatosan növekvő autó átlagéletkor megköveteli azt, hogy az idősebb autókra is kínáljanak casco biztosítást a biztosítók, hisz a KSH adatai szerint a magyar gépjárműállomány életkora most már megközelítette a 12 évet. Magyarországon mindössze 860 ezer autónak volt casco biztosítása az idei első negyedévben, és inkább a fiatalabb autókra kötötték nagyobb százalékban.

Tovább a(z) Ténylegesen emelésre kerül a CASCO biztosítás díja? hírreFontos elolvasni a casco biztosítás szerződés több oldalas tartalmát

2018-01-23 10:03:00

Mint minden szerződés forma a casco is egy olyan biztosítási szerződés, mely több pontból és kitételből áll, így ajánlatos annak minden pontját elolvasni, hogy tisztában legyünk annak feltételeivel. Az ügyfelek több mint 95 százaléka nem olvassa el, így nincsenek avval sem tisztában, hogy milyen esetekben mentesül a biztosító a fizetési kötelezettség alól.

Tovább a(z) Fontos elolvasni a casco biztosítás szerződés több oldalas tartalmát hírreValóban tisztában vagyunk a casco biztosítás szabályzataival?

2018-01-23 04:07:00

Nem minden gépjármű tulajdonos rendelkezik cascóval, mivel szabadon választható, nem kötelező, azonban mivel saját hibánkból keletkezett károkra is fedezetet nyújt ezért érdemes megkötnünk. Azonban valójában az ügyfelek ténylegesen tisztában vannak a szerződés szabályaival, kötelezettségeikkel?

Tovább a(z) Valóban tisztában vagyunk a casco biztosítás szabályzataival? hírreCasco biztosítás kalkulátor, hogy tudja, mennyivel számoljon

2018-01-20 20:08:00

Mint minden biztosítás és hitel esetében, így a Casconál is rendkívül fontos, hogy előre tudja, mennyi költséget jelent majd az Ön számára a megkötött szerződés. Az internet számos előnyének köszönhetően akár otthona kényelmében kiszámíthatja, hogy nagyjából mekkora összegre számíthat majd a Cascot illetően.

Tovább a(z) Casco biztosítás kalkulátor, hogy tudja, mennyivel számoljon hírre