A Casco biztosítás megszüntetése


A Casco biztosítás olyan gépjármű biztosítás, mely során a károkat a biztosító társaság fedezi. Aki a Cascot vissza akarja mondani azt az évforduló előtt 30 nappal meg kell tennie, azért kell azelőtt lemondani, mert a felek Magyarországon határozatlan idejű Casco biztosítás szerződést kötnek, s így automatikusan folytatódik a következő évben.

Megszüntetése nem bonyolult, egy saját megfogalmazású levél beküldése vagy faxolása elegendő, amelyben belefoglalja az adatokat és, hogy fel szeretné bontani a szerződést, nem is szükséges a lemondást megindokolni. Ha viszont a kocsit eladjuk és lejelentjük a biztosítónak, megszűnik a szerződés.

Nézzünk szét a Casco biztosítók között, milyen eszközzel figyelmeztetik a nem fizető autósokat:

Az Allianz úgy fogalmazott, hogy a biztosítást a teljes időszakra ki kell fizetni, és az évforduló előtt nem lehet megszüntetni a szerződést. Ha nem fizetjük, a díjat nem szüntetik meg a szerződést, így különféle jogi következmények lehetnek.

A Signal esetében felszólító levelet küldenek 30 napi Casco díj késedelem után, 60 nap elteltével megszüntetik a szerződést. Levélben felhívják az ügyfél figyelmét a díj nemfizetés következményeire. Azonban a nagyobb Casco díjú szerződések esetén a folyamatos felszólítás mellett is életben tartják a szerződést, a későbbi díjfizetés reményében.

Az Unionnál nem fizetés után 20 nappal küldenek felszólítást és 60 nap múlva törlési értesítőt. Azonban a 60 napra szóló díjat ki kell fizetnie.

Generáli vizsgálja annak lehetőségét, hogy hogyan tudnak beépíteni a díjbeszedést gyakorlatba, az évforduló előtti Casco megszűntetések tapasztalatai által.

Vissza