Valóban tisztában vagyunk a casco biztosítás szabályzataival?


Nem minden gépjármű tulajdonos rendelkezik cascóval, mivel szabadon választható, nem kötelező, azonban mivel saját hibánkból keletkezett károkra is fedezetet nyújt ezért érdemes megkötnünk. Azonban valójában az ügyfelek ténylegesen tisztában vannak a szerződés szabályaival, kötelezettségeikkel?

Sokszor felmerül az a kérdés, hogy hogyan tudjuk például a casco szerződésünket megszüntetni. Lényeges szempontként szerepel a casco biztosítás megszüntetése, melyet bárki és bármikor megszüntethet, ám ennek kellemetlen részét ismerik az ügyfelek? Először érkezik egy felszólító levél, melyben az áll, hogy köteles kifizetni a megadott határidőn belül az elmaradt casco díjat, viszont ha ez nem történik meg, akár perre is sor kerülhet, nyilvánvalóan a költségek az ügyfelet terhelik.

A felmondást fordulónap előtt minimum 30 nappal kell eljuttatni a biztosítóhoz, ügyelve arra, hogy a levélben pontos adatok szerepeljenek, valamint legyenek közölve a felmondás tényei. Aki nem mondja fel a szerződést az évforduló előtt 30 nappal, annak automatikusan meghosszabbodik. A díj nemfizetésének súlyos következményei lehetnek, így annak elmulasztása nem éri meg. A biztosítók igyekeznek eddigi tapasztalataikat felhasználni és javukra fordítani, és az évforduló előtti szerződések megszüntetéséből adódó veszteségre megoldást találni.

Épp ezért lehetőségünk van casco kalkulátor igénybe vételére, mely segítségével biztosan a legmegfelelőbb szerződést köthetjük meg, hisz a pontos adatok megadása után, percek alatt felvilágosítást nyerünk az összes biztosító díjajánlatairól. Bármilyen szerződést választunk, fontos, hogy azelőtt megbizonyosodjunk a biztosító múltjáról és megbízhatóságáról, hisz nem csak a díjajánlat lényeges szempont, hanem a fedezet is.

Vissza