Fontos elolvasni a casco biztosítás szerződés több oldalas tartalmát


Mint minden szerződés forma a casco is egy olyan biztosítási szerződés, mely több pontból és kitételből áll, így ajánlatos annak minden pontját elolvasni, hogy tisztában legyünk annak feltételeivel. Az ügyfelek több mint 95 százaléka nem olvassa el, így nincsenek avval sem tisztában, hogy milyen esetekben mentesül a biztosító a fizetési kötelezettség alól.

Azt mindenki tudja, ha saját okból történik a kár, mint például alkohol, drog fogyasztás esetén, vagy hirtelen kitört polgárháború esetén a casco nem téríti meg a kárunkat.

Kivételt képez több eset, melyben a biztosító nem térít, ilyen a lopáskár, ha az autó nem volt bezárva, vagy nem volt rajta olyan elem, mely gátolta volna a lopást, amit a casco előír. Azonban akkor sem fizet, ha a szerződés területi hatályán kívül szenvedünk balesetet, vagy ha rakomány vagy vontatás miatt esik kár gépkocsinkban.

Mindenképp érdemes casco biztosítás megkötésekor minden részletet elolvasni, hisz jó, ha tisztában vagyunk az adott szabályokkal és kivételekkel a félreértés elkerülése végett is. Manapság már a casco megkötés nem jelent gondot, hisz a casco kalkulátor mindig segítségünkre van, hogy számunkra a legmegfelelőbb szerződést köthessük meg, hisz minden biztosító díjajánlata felvázolódik elénk.

A casco már mindenki részére elérhető, hisz a biztosítók nem csak lejjebb és lejjebb viszik az árakat, hanem olyan csomagokat alakítanak ki, melyek szinte személyre szabottak.

Vissza