A CASCO díjak csökkenésnek indulnak


Hat évvel ezelőtti díjak mára mintegy 75 ezer Ft-al csökkentek. Az idei kötelező biztosítás kampányában a biztosítók nagy része egy úgynevezett egyszerűsített biztosítást ajánlanak. A biztosítási szakemberek most abban reménykednek, hogy így a CASCO biztosítások szerződés számai nőni fognak.

A CASCO biztosítás egy ideig húzó ágazat volt, de a utóbbi időben a kötelező biztosítás vitte a prímet. Míg kötelező biztosításból 125 milliárd díjbevétellel számoltak a biztosítók és 65 milliárd kárráfordítással, addig a biztosításból 90 milliárdos díjbevétel mellett, 54 milliárdos kárráfordítással.

A kötelező biztosításnál a díjak csökkentek és még így is növekvő tendenciát mutatott, a CASCO biztosításnál viszont drasztikus csökkenések mentek végbe.

Sajnos ez annak köszönhető, hogy a gazdasági válság hatására az emberek nem vásárolnak új autót. Ha mégis, akkor, a gépjármű hitel lejárta után rögtön felmondja a tulajdonos a biztosítást.

Az egyszerűsített biztosítás kötéséhez elég a kötelező biztosítás adatait felhasználni. A szemle sem szükséges már. Az egyszerűsített CASCO biztosítást a kötelező biztosítással együtt fogják ajánlani a biztosítók, a kötelező biztosítás kampányában, kötelező kalkulátor segítségével.

Vissza