A miniCASCO létjogosultsága az öregedő gépjárműparkban rejlik


A miniCASCO biztosításokat minden tizedik autós igénybe veszi, mivel az egyre idősődő gépjárművekre egyre nehezebb jó biztosítást kötni. Az idei KGFB kampányban is ez volt a legnépszerűbb kiegészítő termék. Annak ellenére, hogy a CASCO díjak is minimális szinten vannak, csak minden ötödik autós rendelkezik teljes védelmet kínáló termékkel.

A hazai autók átlagéletkora 12 év, minél idősebb egy autó, annál nehezebb jó biztosítást találni, ráadásul a biztosítók is kikötnek egy maximális életkort. A csökkentett kockázatú CASCO-k esetében a fedezet és a térítés is minimális. Ezek a termékek azoknak felelnek meg leginkább, akik tartanak egy típusú káresettől és szeretnék gépjárművüket biztonságban tudni, de teljes fedezetet kínáló termékre nem futja. A Genertel miniCASCO biztosítása ezt a hiányt pótolja.

A gépjármű kárstatisztikák kimutatásai szerint, a károk 40%-a ütközésekből fakadnak. A miniCASCO 250 ezer forintos kártérítési plafonja a káresetek felénél teljes fedezetet kínál, ráadásul itt nincs önrész, mint a teljes fedezetet kínáló termékek esetében.

Vissza