Az elmúlt években folyamatosan csökkentek a CASCO biztosítás díjai


A biztosítás tarifái az elmúlt években mintegy 75 ezerre csökkentek. A kötelező biztosításnál most már úgynevezett egyszerűsített CASCO ajánlásával rukkolnak elő a biztosítók, mind ezt online rendszerben. Ettől a biztosítási szakemberek az remélik, hogy a díjcsökkenéssel, a szerződések növekedni fognak.

Egy időben a biztosítóknak jobban ment a CASCO, de ez változott. A kötelező biztosítás díjbevétele 125 milliárd Ft volt, a kárráfordítás 65 milliárd. A bevételük 90 milliárd Ft volt, a kárráfordíás 54 milliárd Ft.

A kötelező biztosításnál, a díjcsökkenés ellenére nőtt a bevétel és a kárkifizetés aránya is. A biztosításnál az arány rosszabb, pedig a díjak drágábbak a kötelezőnél.

A 2005-ös évben a biztosítás bevétel 120 ezer Ft volt, most ez a szám 75 ezer Ft. Általában az a tendencia, hogy mihelyt lejár egy autó hitele, a tulajdonos a CASCO biztosítás rögtön felmondja. Most a biztosítók bevezették az egyszerűsített CASCO biztosítást.

Ehhez a CASCO biztosításhoz a kötelező biztosításhoz szükséges adatokat kell megadni. A kötelező biztosítással együtt fogják a biztosítók a novemberi átváltáskor ezt az egyszerűsített biztosítást ajánlani. Ezzel a biztosítással akár 50 ezer Ft-ot is spórolhat az, aki jól választja meg a CASCO biztosítását.

Vissza