CASCO biztosítások


Ha biztosítást kötünk, akkor a gépjárművünket a jövőbeni károk megtérítését a biztosítónk állja. A CASCO biztosítás nagyon sok kárra nyújt megtérítést. Lehet az lopás, üvegtörés, az autónk karosszériájában történt bármilyen kár, tűz vagy éppen valamilyen alkatrész károsodása.

Akkor is fedezetet nyújt a biztosítás, ha valamilyen alkatrészét tulajdonítják el a gépjárműnek. De ha az autónak vannak speciális alkatrészei vagy olyan tárgy, amit utána szereltek be az autóba, akkor erre külön úgynevezett kiegészítő CASCO biztosítást is köthetünk. Van viszont rész CASCO is. Itt csak egy-egy eshetőségre kötjük meg a biztosítást. Ilyen lehet csak a töréskár vagy csak a lopás. Az idős autónkat is biztonságba tudhatjuk a direkt öreg autókra köthető olcsó biztosítással.

Új autó esetén is érdemes biztosítást kötni. Viszont, ha hitelre vásároljuk új gépjárművünket, akkor a hitelintézet kötelez minket arra, hogy megkössük a biztosításunkat. Általában a használt autókra olcsóbban köthetünk biztosítást.

A CASCO biztosítás kötésekor meg kell határoznunk, hogy mekkora önrészt vállalunk. Ha kár történik, mekkora részt fizetünk ki a javíttatásból. Viszont az nem igazán jó, ha kicsi önrészt vállalunk, mert akkor a díj magas lesz.

A biztosítás megkötésekor a biztosítók megkövetelnek néhány dolgot. Például, hogy a gépjármű riasztóval vagy azok kombinációjával legyenek ellátva. Kár esetén nem csak a rendőrséget, hanem a biztosítónkat is értesíteni kell.

Vissza