CASCO nélkül nyaralni öngyilkosság


Mivel a nyaralások zöme egy szomszédos országban történik, a legtöbben autóval indulnak útnak. Ennek ellenére, agy autós ütközésre szinte senki nem készül fel, pedig lehet akár határozott idejű CASCO biztosítást is kötni.

Mivel az autósok négyötöde nem rendelkezik CASCO-val, viszont a nyaralni indulók harmada tervezi autóval a szabadságát, könnyen bajba kerülhetnek biztosítás nélkül külföldön, akár egy koccanásos baleset esetén is. Az utazások többsége közúton történik, ahol körülbelül az ezer kilométeres távig használunk autót és csak e felett ülünk repülőre.

A statisztikák alapján éves szinten egymillió utat teszünk külföldre, ahol a biztosítottsági arány alig haladja meg az autók esetében a 20%-ot. Mindeközben négyezer esetben történik káreset, ahol csak a CASCO biztosítás adhat védelmet.

A CASCO ugyan csak az itthoni javítást fizeti, de téríti a tárolást, a szállítást és a gépjárműben ülő hazaszállítását is. A biztosítással nem rendelkező autósok választhatnak a nyaralás idejére szóló, egy-két hetes, határozott idejű szerződést is, ami kellő védelmet kínál erre az időre.

A miniCASCO is fedezetet kínál olyan esetekben, amikor valaki külföldre látogat. Ez a biztosítás évi ötezer forinttól érhető el és immár hatvanezer autós rendelkezik ezzel a termékkel.

Vissza