Lassú díjemelkedés következik a CASCO biztosítás területén


A CASCO biztosítások területére is jellemző díjcsökkenésnek lassan vége, mivel tarthatatlanok a díjak és a biztosítóknak már nincs hova viszakozni. Kialakulóban van egy visszafogott emelkedés a díjakban.

A biztosítók eddig a piaci reakciókra átszervezésekkel, racionizált működéssel és csökkentett kockázatú termékkel reagált. Az első és egyben legnépszerűbb ilyen termék a miniCASCO biztosítás volt, amely még mindig az egyik legnépszerűbb a piacon.

A januárban bevezetett biztosítási adót csak részben tudják áthárítani a biztosítók, de a hosszú távú hatásai a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) esetében is a teljes áthárítás lett, igaz az adóügyi vonzata a baleseti adónak egész más.

Jelenleg a CASCO díjak a fentarthatatlan sávban mozognak, a biztosítók pedig nem tudnak már fedezet, szolgáltatás csökkenttéssel, vagy önerő emeléssel reagálni, mivel az elmúlt évek csak erről szóltak. A felmérések viszont azt mutatják, hogy az embereknek a jelen gazdasági helyzetben ez az alacsony díjszint is magas, ráadásul a gépjármű park folyamatosan öregszik, amely szintén nem kedvez a CASCO kötéseknek.

Vissza