Miért tűnhet el a jövőben a Casco, vagy a kötelező?


Mostanában nagyon nagy fejlődéseknek lehettünk szemtanúi és ez természetesen az autóiparra is kiterjed. A kutatók már sikeresen kidolgozták azt a rendszert, mely segítségével egy autó több százezer kilométert is megtehet anélkül, hogy bárki a volán mögött ülne.

Ha az innováció sikeresen átmegy az összes teszten és engedélyezve lesz a használata, akkor a Casco nagy valószínűséggel el fog tűnni a biztosítások közül, vagy legalábbis teljesen átértékelődik. Ez egyértelmű, ugyanis a Casco biztosításra már nem lesz szükség egy olyan rendszerben, ahol a balesetek szinte száz százalékban elkerülhetőek, márpedig ennek a technológiai áttörésnek az elsődleges célja éppen ez.

Tehát képzeljünk el egy olyan világot, ahol már a Casco biztosítás kalkulátor fogalma sem ismert, ugyanis magára a biztosításra sincs szükség. Természetesen erre még várnunk kell és addig is használjuk ki a már most is meglévő kényelmi funkciókat a biztosításunk kapcsán, mint például az imént említett Casco biztosítás kalkulátort. Természetesen ez az újítás a biztosítók számára nem a legjobb és kérdéses, hogy ha az önműködő autó tervei a hétköznapi életünkbe is beférkőznek, akkor mi lesz a biztosítók sorsa, de ez azért még odébb van.

Vissza