Motoros CASCO


Az Aegon Biztosító kifejezetten a motorosok igényeire szabott biztosítást dobott a piacra. Tapasztalataik szerint, a magas biztosítási díjak következtében nem kötnek a motorosok biztosítást.

A motorosok többsége nem rendelkezik CASCO biztosítással, mivel a biztosítást drágának találják. Annak ellenére, hogy egyre több új és nagyértékű motort helyeznek üzembe, csak a finanszírozott járművekre kötnek biztosítást. Ezt a szakértők a morok és a motorozás magas fenntartási költségeivel magyarázzák.

A motorosoknak nem árt szem előtt tartani, hogy a motoros balesetek átlag kárértéke jócskán meghaladja a félmilliót, míg az átlag éves biztosítás díja 80-100 ezer forint között van, ráadásul majd 10% a kárgyakoriság. Komoly kár keletkezik egy motorban akkor is, ha álló helyzetben eldől. Ilyenkor sérülhet a lábtartó, irányjelző, kipufogó, kormány és a rajta lévő kar(ok), oldalsó és hátsó dobozok, és a fényezés.

A biztosító társaság igyekezett a fentiek figyelembe vételével kialakítania a saját motor CASCO biztosítását, amely tartalmazza a törés, lopás, tűzkár biztosítását, illetve balesetbiztosítást is. A lopáskár kiterjed a részlopásokra is, míg a töréskár kiterjed a motoros(ok) ruházatára is. A mozgásképtelen motort a biztosító szállítja és tárolja a saját költségén.

A motoros CASCO új eleme, hogy a téli időszakra lehet csökkenteni a biztosítás díj mértékét. Ilyenkor a fedezet köréből kikerül a töréskár, de tűz és a lopás kár megmarad.

Vissza