Népszerűek a kötelező biztosítás kiegészítők a kampányban


Az autósok közel ötöde választ a biztosítása mellé valamilyen kiegészítő biztosítást. A tavalyi év után, idén is a mini CASCO és a kátyúkár biztosítás a legkelendőbb, de több újdonság is megjelent a 2013-as évben. Mivel idén tovább csökkentek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjak, nem várhatnak a biztosítók komoly profitot, így a szolgáltatásokban erősítenek.

A KGFB átlagdíjak alig vannak tízezer forint fölött, a legnagyobb kedvezmények 2013-ban a CASCO és lakásbiztosítás együttkötések révén érhetőek el, ca. 30-60%-ot a kötelező díjából. A tavalyról már ismerős kiegészítőkön túl, mint a vadkár, szélvédőkár, rágcsálókár után, idén megjelent a bónuszbiztosítás, a parkolásbiztosítás, a CASCO biztosításhoz hasonló okozói biztosítás, a sporteszközbiztosítás és az aktív kárrendezés vagy az asszisztencia szolgáltatás.

A parkolásbiztosítás a parkolás közben történt kéresetekre kínál védelmet abban az esetben, amikor az okozó ismeretlen. A sporteszközbiztosítások a gépjárművön szállított sporteszközöket biztosítja, míg az aktív kárrendezés esetén a károsult a saját biztosítójával tudja a kárrendezést végezni, ami után a károsult biztosítója számol el a károkozó biztosítójával.

Vissza