A csoportos életbiztosítás


A csoportos életbiztosítást a cégeknek fejkesztették ki inkább. Több szempontból is jól jár a cég, ha életbiztosítással biztosítja alkalmazottait.

Havonta 1-2 ezer Ft-os költségért a dolgozót a munkaadó elkötelezheti még további évekre a cégnél. A biztosítás napi 24 órán át szólhat, sőt a családtagokrais kiterjeszthető. ha munkahelyi baleset történik, akkor a kártérítés a munkavállalónak a csoportos életbiztosítás keresztül történik és nagy az esélye annakhogy nem fordul bírósághoz.

A csoportos életbiztosítás nem személyekre szól, hanem a cégben dolgozó munkavállalókra és ha valaki felmond, akkor sem kell az egész biztosítási szerződést átírni.

Az életbiztosítás díja több részből tevődik összeés több befolyásoló tényezője van. Az egyik ilyen a cég méreteugyanis tíz fő felett lehet csoportos életbiztosítás kötniHa nagyobb a létszám, jelentős kedvezményeket kaphat a vállalat.

A biztosító figyelembe veszi a személyek átlag korát, nemét, hogy milyen veszélyességű munkát végeznek és hogy minden munkavállalót vagy csak egy bizonyos százalékát szertnénk biztosítani.

Több csomag is kérhető a csoportos életbiztosításItt az igény és a lehetőség szabhat csak határt. A cégen belül csoportok is létrehozhatók, így biztosíthatók a managerek, a fizikai dolgozók és a szellemi munkát végzők külön - külön. Tehát a biztosítás kiterjed a halálra, betegségre, balesetre, balesetből eredendő rokkantságra, korházi ellátás, műtét térítése, égés, csonttörés, táppénz kiegészítés, stb...

Adózás a csoportos életbiztosítás utánHa a cég a költségviselő és az alkalmazottak a kedvezményezettek, akkor a biztosítás díja a baleset része, a halálra szóló rész pedig költségként elszámolható. A kártérítés, mely a biztosításból nyerhető, adómentes.

Az életbiztosítás nem kerül olyan sokbamint azt sokan gondolnák. Halál bekövetkeztekor 2 millió Ft-ot fizet a biztosító, közlekedési halálért 10 millió Ft-ot, baleseti rokkantság esetén 4 millió Ft-ot, közlekedési rokkantságért 8 millió Ft-ot. Ez havonta 1850Ft-ba kerül.

Vissza