A munkáltató által megfizetett életbiztosítási díjak és kedvezmények


Egy cég csoportos életbiztosítási kötéséhez kedvezmények járnak, a cégen belül kialakíthatók különböző munkacsoportok is, így differenciálhatóak az életbiztosítási díjak is.

A csoportos életbiztosítás, balesetbiztosítás és rokkantságra kötött biztosítás a munkáltató és a munkavállaló számára járulékmentes, sőt az itt adódó költségek is elszámolhatók. Viszont ha a díj természetben való juttatás, akor 44% adót fizet a cég.

- Halálesetikockázati életbiztosítás A biztosított halálakor a kedvezményezett kapja a biztosítás összegét. ha a biztosítás végéig életben van a biztosított, akkor az összeg nem kerül kifizetésre.

- Egész életre szóló életbiztosítás A biztosított halála után a kedvezményezett megkapja a biztosítási összeget, így gondoskodva a hátra maradottakról.

- Életpálya biztosítás: Például a tanulmányok alatt vagy a pályakezdésre köthető. Ez a konstruciótól függetlenül mindig fizet.

- Megtakarítás életbiztosítás Amit apránként befizetünk a biztosítás időtartama alatt, azt kamatokkal együtt a végén megkapjuk.

- Megtakarítás hitelfelvételi lehetőséggeléletbiztosítás A pénzintézet a megtakarításainkat figyelembe véve könnyebben ad hitelt.

- Nyugdíjelőtakarékossági biztosítás: A szerződés lejáratást a biztosító a nyugdíjkorhatárhoz igazítja és akkor fizet, ha a jövedelem már kiesik a nyugdíjazás végett. A pénzhez akár egy összegben is hozzá lehet jutni.

- Súlyos betegségekre köthető életbiztosítás Ezt akkor lehet megkötni, ha súlyos , halálos betegség kialakulására esély van.

- Euro vagy forint befektetés életbiztosítás kombinálva Ez az Unit - Linked biztosítás, ami manapság igen nagy népszerűsgnek örvend.

- Hitelhez kapcsolódó életbiztosítás lakáshitel vagy szabad felhasználású hitel konstrukció banki elemeken kivüli életbiztosítás tartalmaz

- Kiegészítő biztosítás: A legkülönfélébb biztosítások mellé betegségi ellátásokra szóló kiegészítő biztosítás.

Vissza