Az életbiztosítás piaca veszteséges


2010 elején még 5%-os emelkedés volt kimutatható, de aztán újra csökkenés állt be. Az egyszeri díjas életbiztosítás még némi esélyt mutatott, de aztán stagnálás lépett elő, a többi szegmens pedig csökkenni kezdett. Ez a szektor veszteséggel zár, ugyanis súlytotta a bankadó, a természeti katasztrófák és a hihetetlen időjárás is.

A CIG Pannónia viszont a tőzsdére kerülésével, az életbiztosítások terén az Allianz Biztosítót már megközelítette, aki a piacvezető. Az életbiztosítás piacon 95,9 milliárd Ft-ot kebelezett bemíg a nem életbiztosítás piacán 988 milliárd Ft-ot.

A harmadik negyedévben az Allianz Biztosító életbiztosítási díjbevételei visszaestek 64%-al, míg a CIG 25%-al emelkedtek.

Nem csak az Allianz nem áll jól a harmadik negyedévben, de a Groupama és a Posta sem. A Generali, az ING és a Groupama még a 3. helyen áll.

Most viszont a kötelező kampányra koncentrál mindenki, de már most látható, hogy  a díjbevételek csökkenést mutatnak majd. Tehát a nem életbiztosítás piaca csökkenni fogSajnos ezt a piacot a katasztrófák, árvizek, időjárás, vörösiszap is súlytotta. A MABISZ jelentése szerint ezekre 60,9 milliárd Ft-al többet fizettek ki, mint tavaly.

A kötelező üzletág jövedelme csökkenést fog mutatni. Az árak alacsonyak, melyek a piaci versenynek és az új Astra Biztosító belépésének köszönhető.

Nem életbiztosítás szerződést a tavalyhoz képest 216 ezerrel kevesebbet kötöttek

Vissza