Az életbiztosításért a nők többet fizetnek majd


Az életbiztosítás vesztesei a nők lesznek. 2012-től hatalmas változások lesznek az életbiztosítás piacán, amit még a szakemberek sem látnak tisztán.

Az Európai Bizottság 2011-es határozata szerint a biztosítók már nemek szerint nem különböztethetnek meg senkit az életbiztosítás díjaiban és a szolgáltatásokban sem.

Az Európa Tanács azt is vizsgálja, hogy megszűntetne minden diszkriminációt a szolgáltatásokban és annak hozzá férésében, ha ez alapszik a nemen, koron, szexuális beállítottságon, vallási hovatartozáson, stb...

Ha a fogyatékosság is fekerül a listára, akkor az Európai Biztosítók Szvettsége úgy véli, hogy a mostani biztosítási modell megszűnne és a legnagyobb károsultjai a fogyastók lennének.

A biztosítók úgy vélik, hogy a mostani díjszámításaik alapja egyáltalán nem diszkriminatív módon alapszikhanem valós kockázatok alapján kerülnek az életbiztosítás díjak kiszámításraBizonyíthatóan a díjképzés ellen fog hatni ez a döntés, ha tényleg meghozzák, és inkább ez lesz a diszkriminatív, mint a most működő.

A már élő szerződésekhez nem kell, hogy a biztosítók hozzá nyúljanakaz életbiztosítás díjak itt változatlanok maradnakViszont jogilag is nagyon úgy tűnik, hogy ez egyoldalú szerződésmódosítás. Az is biztosnak látszik, hogy e szabály bevezetésével az árak is emelkedni fognak. A nők számára előnyös életbiztosítás meg fognak szűnni A megtakarítással kombinált vegyes termékekre is ez lesz igaz. Egy 40 éves férfi 10 éves biztosítási tartammal számolva, akár 80%-al többet kell, hogy fizessen majd.

2012-es bevezetéssel azért nem ugrik meg rögtön a tarifa, viszont nagy kockázatokkal fog járni az átállás, nagyon oda kell figyelni az árakra. A biztosítóknak uniszex díjakat kell majd hirdetniük. A KGB-bőlaz életbiztosítása balesetbiztosításból is el fognak tűnni a nemre vonatkozó korrekciós tételek.

Vissza