Biztosítás 50 felettieknek


A Dimenzió Biztosító olyan életbiztosítási terméket fejlesztett ki, mely az 50 év felettieknek szól.

Ez a biztosító már 20 éve van a magyar piacon és egyedülállóként vezette be az 50 év felettieknek új életbiztosítását. Olyan életbiztosítás közül választhatnak az érdeklődőkmint a havi fix összegű járadék biztosítás és az unokabiztosítás.

A biztosító szakemberei szerint egyre nagyobb probléma, hogy a nyugdíjas éveket mivel egészítsék ki. Sok embernek most kell elkezdenie az 50 év feletti évekről való öngondoskodást. A magyar lakosság 37%-a 50 év felett van már. A biztosítók inkább a 19 -től a 49 éves korosztályokban gondolkodnak. Pedig jól látható, hogy az 50 év felettiek azok, akik dolgoznak, rendelkeznek megtakarítással és ez a korosztály koncentráltabban költ, mint bármely más korosztály.

Az 50 év felettiek már nagyon elgondolkodnak azon, hogy milyen plusz bevétele lesz, ha nyugdíjba vonul. Erre alakított ki a biztosító egy olyan rugalmas terméket, ahol figyelembe vette azt a réteget is, aki a nyugdíjba vonulás előtt veszíti el a munkahelyét, de azokra is akik a nyugdíj mellett dolgoznak. Tehát egy járadék szolgáltatáson belül, élete végéig kap pénzt az ügyfél.

A másik téma pedig az unoka. Az unokára mindig van pénz, bármit is mutatnak a számok. Ebben az esetben olyan terméket alakított ki a biztosító, hogy a nagyszülők által felhalmozott pénzösszeget az unoka kaphatja meg mondjuk 18 éves kora után. Ebből finanszírozhatja az egyetemi tanulását vagy éppen a lakásvásárlást egészítheti ki belőle.

Az 50 év felettiek nagyon takarékosak. A befektetések nagy részét ennek a rétegnek tudják eladni a biztosítók. Akinek eben az időszakban munkája van, vélhetően most keresi a legtöbb pénzt. A gyerekeik kirepülnek, a lakáshitelt erre az időre talán ki is fizette már. Tehát a biztosítók számára ez a réteg a potenciál.

Az 50 felettieknél a legfontosabb kérdés az egészség. Tehát az egsézségre költ a legtöbbet ez a korosztály. A biztosító ezt szem előtt tartja és célul tűzte ki, hogy honorálni fogja azt, aki vigyáz az egészségére.

A biztosító tisztában van azzalhogy ezt az életbiztosítás terméket a megjelenés után lemásolja más biztosító is

Vissza