Csökken az életbiztosítás piac


Az első negyedéves számokból az derült ki, hogy majd 4%-al kevesebb életbiztosítás díj folyt be a biztosítókhoz, mint egy évvel korábban, ami valamivel több, mint 114 milliárd forint.

Az életbiztosítás piac szerződésszámban is csökkent, nem csak a biztosítás díjbevételekben. A jelenlegi kétmillió szerződés, százezerrel kevesebb, az egy évvel korábbinálA biztosító társaságok nem tudták a lejáró szerződéseket új életbiztosítás kötésekkel pótolniamire a jövőben sem lesz sok esély egyenlőre.

Az első negyedéves adatok alapján, a befolyt életbiztosítás díjak kétharmada a folyamatos díjas szerződésekre jöttmíg az egyharmada az egyszeri díjas életbiztosításokra. Az adatok alapján, az egyszeri díjas biztosítások csökkenését mutatják.

A MABISZ tájékoztatása alapján, az nyugat-európai országokban egyre nagyobb az érdeklődés a betegségbiztosítás és az életbiztosítások iránt, annak ellenére, hogy jelenleg az alulbiztosítottság a jellemző.

A hosszútávú pénzügyi öngondoskodások területén az életbiztosítás azamely a legmegfelelőbb a nyugdíjas évekre, egy esetleges halál, vagy súlyos betegség esetére. Természetesen mit sem von le abból a szükségszerű következtetésből, hogy a legjobb és legbiztosabb hosszútávú befektetés a gyermek, amelyből legalább háromra lenne szükség családonként.

Vissza