Életbiztosítás 1X1


Sajnos nagyon sokan nem tudnak semmit az életbiztosításokról. Sokszor egy-egy biztosítási ügynökön keresztül kötik, de az nem mindig megbízható, mert ezt akár 20 évig fizetheti az ügyfél, és csak akkor derül ki, hogy érdemes volt e ezt az életbiztosítást eddig fizetni.

Tehát először is a az életbiztosításoknak két nagy csoportja van, az egyik a kockázati életbiztosítások. Ez csak akkor fizet, ha valamilyen káreset történik. Ha a futamidő végig bem történik ilyenakkor a kockázati életbiztosítás megszűnik kifizetés nélkülA kockázati életbiztosítás van egy fajtájaez a csoportos életbiztosításItt egy egész közösséget biztosítanak, mint egy vállalat dolgozóit.

Akkor beszélhetünk még a megtakarításos életbiztosítás ismelyet havonta vagy éves rendszeres kifizetéssel a megtakarítást célozza meg. Ezek a termékek az adókedvezmény miatt rendelkeznek kockázati elemekkel.

Az unit-linked életbiztosítás előtt az életbiztosításokat úgy számolta ki a biztosítóhogy ő is jól járjon, mert akor még 20 évre nem lehetett ilyet kötni. Azt azért tudni lehetett, hogy ezek kifizetése igen csekély volt. A sok kockázati elemről nem is beszélve, ami ehhez hozzá is járult. Tehát ehelyett jöttek létre az unit-linked életbiztosításItt megszűnt a biztosító előre garantált kifizetése, melyre kötelezettséget kelletthogy vállaljon az életbiztosítás lejártakorAz ügyfél itt maga választja ki a befektetési lehetőségeit.

Vissza