Életbiztosítás befektetéssel


Biztonságot jelent, ha tudjuk, hogy van megtakarításunk és biztosak vagyunk abban, hogy ha bármi történik is velünk, az nem vész el. Ezek az unit-linked életbiztosítások, melyek hosszú távú befektetést és megtakarítást is jelent egyben.

Ennek az életbiztosításnak az a lényege, hogy a befizetett díjat, befektetési alapba fektetik, így mikor az lejár, a kifizetést ezen alap határozza meg. Ez az unitlinked életbiztosítás hosszú távra szól, visszavásárolható, ezért a szerződéslejárata előtt nehéz pénzzé tenni.

Ezt a biztosítást és a sima biztosítást is számlán tartják nyílván a befektetések értékét. Így naponta nyomon lehet követni a változásokat. Ha úgy véljük, hogy ez a befektetés számunkra mégsem jó, akkor áthelyezhetjük másba is a befizetett díjainkat.

Folyamatos és egyszeri díjas unitlinked életbiztosítások is vannak. Az egyszeri díjasnál egyszer kell díjat befizetnünk a szerződéskötés után. Ez általában minimum 100-200 ezer Ft. A folyamatos biztosítást fizethetjük havonta, negyedévenként, félévenként vagy akár évente.

Ha a lejárat előtt szeretnénk a pénzünkhöz jutni, fontos tudni, hogy akkor ez jelentős veszteséggel jár. Ha viszont ba tíz évet kivárjuk, akkor már az összeg kamatadó mentes lesz.

Vissza