Életbiztosításokkal kombinált más biztosítások


Ha valaki már vett fel lakáshitelt, akkor biztosan került már olyan helyzetbe, hogy a banki alkalmazott annuitásos hitel helyett arra akarta rábeszélni, hogy válasszon életbiztosítással vagy lakáskasszával kombinált terméket.

Azt tudni kell, hogy a sima hiteleknél minden hónapban a pénzre kamatot kell fizetni és ezen felül egy kevés tőkét is vissza tudunk törleszteni, amivel a tőkénk fogy.

A kombinált életbiztosítás termékeknél az ehhez kapcsolt termék futamideje alatt nem fizetünk a banknak, a tőketartozásunk több év múlva is annyi lesz. Ez után fizetni kell akár 9%-os kamatot. Amit nem fizetünk a banknak az a kapcsolt termékbe törlesztjükami lehet lakáskassza vagy életbiztosítás

Tehát a hitelnél amíg az életbiztosítás gyűjtünkaddig kamatot is fizetünkAz életbiztosítás hozama nem ismert előretehát ez egy lutri.

Ha részvényalapba gyűjtögettük az életbiztosítás befizetett pénzt és a részvények nagyon rosszul állnakakkor egy sima életbiztosítás ez nem gond mert ki lehet várni egy évet is, talán akkor a piac helyre áll. Viszont ha a hitel mellé kötötte az életbiztosításakkor a lejáratkor be kell törleszteni, ha bukik rajta akkor is.

Az életbiztosítással kombinált hitelnél felvehetünk 30%-os adójóváírást. Viszont ez az adójóváírás már 2010-ben megszűnt.

A hitel mellé lakáskassza is kombinálható, ahol már tudni lehet, hogy mennyit hoz a lejáratkor. A Fundamenta honlapjára kell felmennünk és láthatjuk, hogy az általa adott 1% miatt a 4 éves lakáskassza EBKM 10,56%-ot hoz, 8 évre kötöttnél pedig 2,5%-ot. Az 1% mellé természetesen az összes állami támogatás is hozzá jön. Itt minden évben bukunk.

Vissza