Jó, ha kiváltjuk a meglévő életbiztosításunkat?


Ha vegyes életbiztosításunk van, akkor megéri váltani. Ezt a biztosítást onnan tudjuk felismerni, hogy a biztosító megmondja, hogy lejártakor mennyi üti a markunkat. Ez az életbiztosítás kockázati elemeket is tartalmaz!

Ki lehet egyszerűen számolni, hogy megéri-e ezt a biztosítást tovább fizetni. Fontos tudni ugyanis, hogy a futamidő alatt mennyit fizetünk be és a lejártakor mennyit kapunk kézhez. Ez általában sokkal kevesebb!

A biztosítást, ha fel akarjuk mondani, akkor arra kell figyelni, ha igénybe vettük az adójóváírást, akkor azt vissza kell fizetni. A díjmentesítés azt jelenti, hogy nem vásároljuk vissza az életbiztosítás azonnalde nem is fizetünk már oda. Sajnos a költségeket így is tovább vonják majd.

Az Unit-linked életbiztosítás ez már nem olyan egyszerű Az ügynökök mindig azt ajánlják, hogy váltsuk ki, de ez számukra kedvező, mert jutalékot kapnak utána, de ez nekünk nem mindig éri meg.

Akár ez a lépés 5 millió Ft-ba is kerülhet nekünk. Twhát lehet, hogy 1-2 év fizetés után is jó, ha váltunk, még akkor is ha bukunk vele.

Vissza