Mekkora összeget érdemes havonta az életbiztosításba fektetni?


Egyre több ember gondolja úgy, hogy elkerülhetetlen, hogy saját maga gondoskodjon a nyugdíjáról, a gyermeke iskoláztatásáról és ehhez a legjobb megtakarítás az életbiztosítás.

Ha már eddig eljut az ember, akkor a legfontosabb és leggyakoribb kérdés az ügyfelek részéről, hogy mennyit érdemes havonta befektetni. Mivel az életbiztosítást lehet havonta, évente is fizetni, így sok a lehetőség.

Minden életbiztosítás egy éves minimummal rendelkezik, ami alatt nem lehet biztosítást kötni. A legalacsonyabb összeg havi 6.500 Ft, amit a biztosító 10.000 Ft-ra minimalizál. Meg kell gondolni, hogy érdemes-e a legalacsonyabb összeggel fizetni, mert ebben az esetben a havonta fizetett 6.500 Ft, az évi 78 ezer Ft és az 20 évre csak másfél millió Ft. Ez a nyugdíjas éveinket nem biztos, hogy fedezi.

Tehát elöször is tudnunk kell a konkrét célt és, hogy mennyi ideig akarjuk fizetni. Például ez lehet a gyermekünk egyetem vagy főiskolai oktatása, mely kb. 4 évig tart, akkor kb. 30 ezer Ft-ot kell havonta félre tennünk.

Ha pedig a munkáltatónknál minimálbérre vagyunk bejelentve, akkor az azt jelenti, hogy a nyugdíjunk havi 26 ezer Ft lesz. Ha ezt havi 40 ezer Ft-al szeretnénk emelni, akkor még 30 évünk van és kb. 15 évig éljük a nyugdjas éveinet. Tehát 30 év alatt kell 15 évet sporólnunk, ami azt jelenti, hogy havi 20 ezer FT-ot kell félre tennünk.

Tehát fel kell tennünk a kérdést, hogy tudunk-e ennyi pénzt havonta félre tenni, és vállaljunk e másodállást vagy lemondjunk még valamiről havonta. Sokan persze nem tudják megtenni, hogy bármennyit is félre tudjon tenni. Viszont általában az ügyfelek havi 20 ezer Ft-al kezdenek, és ha ez megy akkor menet közben ezt meg is emelhetik.

Vissza