Melyik életbiztosítást válasszuk: a Forintosat vagy az Eurósat?


Az egyik holland érdekeltségű biztosító egy -két évvel ezelött bevezette az Euro alapú életbiztosítást, ami nagyon jó visszajelzéseket kapott. Így több hazai biztosító is felvette az Euro alapú biztosításokat is a kínálatai közés.

Sokan úgy vélik, hogy lassan úgyis bevezetik az Eurót, hát akkor fektessünk inkább Euróba, hogy az árfolyam veszteséget elkerüljük.

Bár az is biztos, hogy a külföldi biztosítóknak sokkal könnyebb Euróban beszedni az életbiztosításokat, mint azt még átváltogatni.

Viszont ha jól utána nézünk, vegyük például Szlovákiát. 2008-ban soha nem volt olyan erős a szlovák korona, mint akkor és akkor ott az Euro rögzítésre került. Ha valaki akkor Euróban takarékoskodott, nagyot bukott.

Ha a Forintot nézzük,akkor azt látjuk, hogy több évtizeden keresztül a Forint erősödött az Euróval szemben. 1999-ben 250 Ft volt egy Euró, később a világválságkor 270 Ft-on számoltuk. Az Euró alapú állampapírok 2%-ot hoztak, addig a Forint alapú 8-9%-os volt. Tehát 6%-ot bukott a Ft-hoz képest.

Tehát az Euró alapú életbiztosítás meg kell gondolnimert a magyar piacon még nem érdemes Euró alapú életbiztosítás kötni

Vissza