Sokan visszaváltják az életbiztosításokat?


Ebben a gazdasági válságos helyzetben nem csak a lakás vagy az autórészlet havi törlésztesé jelent gondot a lakosság számára, hanem a rendszeres díjas életbiztosítás is.

Ezért nagyon sokan visszaváltják életbiztosításukat, hogy ebben a nagyon rossz helyzetben pénzhez jussanak. Sajnos az igény egyre nagyobb lett a a teljes életbiztosítás felvásárlására, visszavásárlására. Sok biztosító erre a jelenségre több intézkedést probált kidolgozni. Igyekeznek olyan könnyítést hozni, hogy akik erre a döntésre jutottak, azoknak segíthessen a biztosító. Ilyen például a fizetés csökkentése vagy szüneteltetése vagy éppen a díjfizetés gyakoriságának módosítása. Az intézkedések 2010-ben eredményeket hoztak, így a 2007-es szintre álltak vissza. Így egyre többen léptek vissza a rendszeres fizetők közé és vissza álltak az eredeti biztosításhoz.

Míg nem volt válság, addig az emberek talán 3-4%-a voltaki visszavásárolta az életbiztosításde ez a válság időszakában több, mint a duplája lett.

Az ING Biztosítónál az életbiztosítás kapcsolatban szinte levezetik az ügyfeleknekhogy egy adott időbeni lefutással milyen költségek merülnek fel. Ezt egyre több biztosító is követi, de még mindig vannak kockázatok. Az ING az ügyfelek igényeit veszi figyelembe az életbiztosítás kialakításában is Tehát részletes ígényfelmérést készítenekSok helyen jutalomrendszerként működnek az életbiztosításígy az ügyfél meglepődik egy idő után, hogy ebből az összegből neki csak mennyi jár. Ezért az ING Biztosító jóval kisebb összegeket von el az első 2-3 évben.

A biztosító már árul olyan életbiztosításmelyhez nem kell orvosi állapotfelmérés. De inkább olyan termékekre koncentrálnak, melyek rendszeres díjasok. Ez hosszútávra megtakarítást is jelent az ügyfeleknek.

Az életbiztosítás kötésénél az átlag a tíz éves futamidő volt ez most húsz évre emelkedett. Van olyan terméke az ING-nek, melyet 15 alatt nemis lehet megkötni. Tudvalevő ugyanis, hogy ezek a termékek csak akor hoznak megtakarítást, ha minél hosszabb időre kötik az ügyfelek.

Sajnos Ny-Európához képest nagyon le vagyunk maradva. Ott 25 évesen már elkezdik a megtakarítás idősebb korra. Ott a húsz éves futamidő nagyon kevésnek számít, szinte ilyen rövid időre nem is köt senki. Tehát ezt minél korábban elkezdjük, annál kevesebbet kell félre tenni.

Új irány alakult ki a kockázati életbiztosítás kapcsolatbanhogy azokat már visszafizetéssel is árulják. Tehát már akor is fizetnek a biztosítók, ha a futamidő lejártával nem történt haláleset. Ezek drágább termékek, de motívációjuk nagyobb.

Vissza