Szereplők az életbiztosításban


A szerződő, akinek életbiztosítás díjfizetési kötelezettsége van. A futamidő alatt megváltoztatható a szerződő személye.

A biztosított az a személy, akinek az életével kapcsolatos kockázat bekövetkeztekor a biztosító fizet. A biztosított csak természetes személy lehet.

A kedvezményezett az a személy lehetakit a biztosított és a szerződő közösen megválaszt és neki fizet a biztosító

Amikor szükségünk van az életbiztosításra. Ilyen eset például, a halál, baleset, rokkantság bebiztosítása. Ha biztosítani szeretnénk gyermekünk jövőjét. Előtakarékosság lakásra, a felvett hitel védelmére is megköthetjük, megtakarításra, befektetés képpen, stb...

Több életbiztosítás is beszélhetünkaz egyik a kockázati életbiztosítás, ilyenkor a befizetett biztosítási díj ellenében a biztosító vállalja, hogy a bekövetkezett halál esetén a biztosító fizett a kedvezményezettnek. Ez a biztosítás csak természetes halál esetén fizet.

Elérési életbiztosításról akkor beszélünk, ha a szerződő fizeti a biztosítási díjat és a biztosító vállalja, hogy a szerződésben lefektetett időszak végén a biztosított él, akkor a szerződési összeget kifizeti a biztosítottnak vagy a kedvezményezettnek. Ha a szerződő idő elött meghal, akkor a szerződés megszűnik az addig befizetett díjakat a biztosító kifizeti.

A vegyes életbiztosítás ötvözi a kockázati és a tisztán elérési életbiztosítás szolgálatásaitA biztosító kifizeti az összeget, ha a biztosított életben van akár a szerződésben foglalt időtartamon belül vagy annak lejártakor.

Fix időtrtamra szóló életbiztosítás A biztosító vállalja, hogy amennyiben a díjfizetés rendszeres, akkor ő kifizeti a biztosításban lefektett összeget az időtartam lejártával.

Unit - linked életbiztosítás A szerződő befekteti a díjakat a szerződő és a biztosított által kiválasztott alapba, a szerződés lejártakor pedig a kifizetés összegét ezen alap mértéke határozza meg.

Járadékbiztosítás: s szerződő előre befizeti a díjakat, a biztosító pedig vállalja, hogy a szerződésben lefektetettek szerint, rendszeres időközönként járadékot biztosít.

Egész életre szóló életbiztosítás A biztosítás tartama szerint a biztosító a biztosított halála után a kedvezményezettnek a teljes összeget kifizeti. A biztosítás visszavásárolható, ha a szerződő így kívánja.

Vissza