Unit-linked életbiztosítás


Magyarországon a legnépszerűbb életbiztosítás az unit-linked, mely befektetéssel együtt jár. Rendszeres, hosszútávú megtakarítást nyújt és védelmet nyújt a tragédiák ellen.

Az unit-linked életbiztosításnál a védelem mellett a megtakarításainkat növelhetjük, mivel a befizetett pénzünk egy részét a biztosító befekteti. 10 évvel ezelőtt 27 ezer ilyen életbiztosítást kötöttek hazánkban, tavaly viszont 716 ezret.

A terméket megvásárló személy  biztosítási védettséget élvez. Ha baj történik, családja komoly kártérítésben részesül. Továbbá a pénze egy részét a biztosítási társaság befekteti, de azt hogy mibe, természetesen az ügyfél dönti el. Ha az ügyfél nem szeretne nagyot kockáztatni, akkor állampapírokba, részvényekbe fektetheti, ha viszont többet mer kockáztatni, akkor a részvényalap áll rendelkezésére. De ezek meg is oszthatók.

Ezeket általában ügynökök, befektetési tanácsadók értékesítik. Általában a részvényalapokba invitálják a befektetést a múltra mutató grafikonokkal, ám a jövőre nézve nincs garancia. Azt is jó tudni, hogy az unit-linked életbiztosítás eklég költséges és viszonylag nehéz átlátni is.

Ez az unit-linked életbiztosítás azoknak ajánlottakik hosszútávban gondolkodnak, de saját jószántukból képtelenek pénzt félre tenni.

Vissza