A biztosítás szektor díjzuhanást prognosztizál


Az életbiztosítás szektorban látják a növekedés jeleit a biztosító társaságok, de a nem-életbiztosítás (lakásbiztosítás, CASCO biztosítás, KGFB, felelősségbiztosítás) szektort továbbra is a nyomott díjak jellemzik. A lakosság a megszaporodott természeti és ipari katasztrófák nyomán sem hajlandó lakásbiztosításokat kötni, mivel az állam eddig mindig megsegítette a bajba jutottakat.

Miközben a szektort különadókkal terheli, a költségvetést nyomasztó rendkívüli kiadások nem aggasztják a kormányt. A kormány nemrég vetette el a kötelező biztosítás mintájára, és már néhány szomszédos országban létező kötelező lakásbiztosítás bevezetését, holott az adófizetők pénzéből falvakat építenek újjá évente.

A biztosítókat leginkább a középréteg eltűnése és a fokozódó nyugdíjba vonulás aggasztja, mivel ők kiesnek a biztosítás piacáról.

A KGFB kivételével, a többi nem-életbiztosítási szektor is emelkedhet a közeljövőben, de reális veszélye van a vagyonbiztosítás területén egy elhúzódó díjháborúnak, amelyben a lakásbiztosítás a legveszélyeztetettebb üzletág.

Vissza