A biztosítási piacra betörtek a rész CASCO-k és a kötelező biztosítás csomagok


Az idei év első felében a biztosítás díjbevétel 419 milliárd Ft volt, ez teljesen elmarad az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. A MABISZ szerint a jó megoldás az lenne, ha a nyugdíj reálhozamok visszakerülhetnének az életbiztosítás megtakarítások rendszerébe.

Az idei év első felében több, mint 30 biztosító társaság adatait vetették össze is így jutottak arra, hogy a biztosítás díjbevételek 8,7 milliárd Ft-os csökkenést mutatnak. A 2010-es év első felében a biztosítás díjbevétel 215 milliárd Ft volt.

Nagyon sokszor haljuk, hogy a CASCO biztosítások száma csökkenést mutat folyamatosan, de itt ki kell emelni, hogy a piacra betört az úgynevezett rész CASCO biztosítás, mely igen népszerű a gépjármű tulajdonosok körében. Sőt a limitált szolgáltatást nyújtó CASCO biztosítások is, melyeket például ha a kötelező biztosítással együtt kötünk, akkor igen nagy kedvezményben részesülünk.

A szakemberek úgy vélik, hogy a CASCO biztosítások térnyerése majd az új autó vásárlásával kezdődik meg, de erre sajnos igen sokat kell várnunk, mert a gazdasági válság végét még nem lehet látni. Sajnos az is visszaesést mutat, hogy ha egy autó hitele lejár, akkor a tulajdonos azon nyomban visszamondja a CASCO biztosítást. Viszont jó hír, hogy a 2011-es év júniusáig 14 ezerrel több CASCO biztosítást kötöttek, mint tavaly ilyenkor.

A kötelező biztosítás díjbevétele is csökkent  8 milliárd Ft-al. Persze ehhez az is hozzájárult, hogy minden évben csökkentek a kötelező biztosítás díjak az autósok örömére. A kárstatisztika is javulást mutat, de ez sajnos a válság hatása, ugyanis úgy megemelekedtek a benzinárak, hogy sokan letették az autójukat és persze a bűntetési díjak is megemelkedtek.

Az életbiztosításról nem teljesek az adatok, mert a CIG PANNÓNIA nem hozta nyílvánosságra, de az biztos, hogy az emberek igen nagy része elkezdett gondolkodni az öngondoskodásról.

Vissza