A CIG kilépett a MABISZ-ból


A CIG Pannónia Életbiztosító kilépett a MABISZ-ból májusban. A biztosító elégedetlen volt a szövetség kommunikációjával, mivel szerinte rossz képet festett a biztosítás piacáról, amely nem adott teljes képet a hazai biztosítás üzletág helyzetéről.

Az Életbiztosító most egy olyan szervezetet kíván létrehozni a pénzügyi szektor szereplőivel, amely a hosszútávú megtakarításokat kívánja előtérbe helyezni.

A biztosító nem- életbiztosítás üzletágával foglalkozó leánycég továbbra is fenntartja a tagságát, mivel a gépjárműbiztosítások (kötelező biztosítás - KGFB, CASCO biztosítás) eladásához ez szükséges.

A biztosító adatai szerint, az új életbiztosítás szerzések a válságot megelőző szintre emelkedtek, ez mégis csak arra elég, hogy a rendszeres életbiztosítás díjbevétele ne csökkenjen. A biztosító +2%-al, 22%-ra növelte a piaci részesedését itthon.

Az új életbiztosítások 4/5-e befektetési életbiztosítás. A CIG Életbiztosító 90%-ban unit linked biztosítást értékesít. A megugró költségeket a biztosítónál a piaci 9% alá kívánják vinni az év végére, a jelenlegi 14%-ról.

Vissza