A Groupama Biztosító saját szervízhálózattal büszkélkedhet


A Groupama Biztosító sem gondolta, hogy új csomagja ilyen népszerű lesz. Az autójavítás 10%-al olcsóbb lett, hogy a biztosító saját szervízhálózatot alakított ki. Ez a csomag vagy biztosítás kilométer függő.

A Groupama Biztosító Franciaországban mintegy 4 millió autót biztosít. Az autósok ott a kötelező biztosítást és a CASCO biztosítást együtt kötik. Ennek ára egy évben 500 Euróba kerül és ebből 100 Euró a kötelező biztosítás és 400 Euró a CASCO. Franciaországban a biztosítók nem az árban versenyeznek, hanem a szolgáltatások milyenségében és mennyiségében.

A Groupama Biztosító saját szervízhálozatot működtet, ami franchise alapon működik. Ha az biztosított autója olyan helyen szenved kárt, ahonnan nem tud eljönni, akor a biztosító egy csere autót küld oda. Ha eltud menni az autó a legközelebbi szervizbe, ott kapja meg a csere autóját. Az autójavítás átlagosan 5 napot vesz igénybe, az alkatrészek központilag vannak megrendelve, így ez 10%-al olcsóbb, mint egyébként. A javítás menetét sms-ben küldik el a gépjármű tulajdonosnak és ha kész az autó, akor azt a háza elé viszik és a csere autót elviszik onnan.

Amennyiben az autó totálkáros, akkor a cég keres egy másik használtat vagy újat a tulajdonosnak.

Az előző évben 135 ezer ügyfelük volt, a javíttatás 132 millió Euróra rúgott.

A Groupama Biztosító igazgatója úgy véli, hogy ez a rendszer Magyarországon is létrehozható. Eddig az üvegkárok javítását a helyszínen vállalták.

Vissza