A Groupama Biztosítónak nehéz volt az előző év


A Groupama 3,5 milliárd Ft-os díjbevétellel zárt úgy, hogy a különadó mértéke 3,8 milliárd Ft volt. A biztosító szerint a lakosság körében az életbiztosítás kötési kedve nőhet, ugyanis az öngondoskodás egyre fontosabb az emberek számára. De ez a biztosító is úgy látja, hogy a nem életbiztosítás terén további állóvíz maradhat.

A biztosítás piac az előző évben igazi kihívásnak volt szereplője, ugyanis az árvizek, a szélsőséges időjárás és a környezeti katasztrófák, igen nehéz helyzetbe hozta a biztosítókat. Sajnos a lakosság ezek után a katasztrófák után sem kötött lakásbiztosítás szerződéseket, pedig pont most kellene az ingóságukat és ingatlanjaikat bebiztosítani.

Sajnos a válság az emberek pénztárcájára is súlyosan hat, inkább a biztosításokon kezdenek spórolni először, majd a biztosítókat a különadó is súlytotta. Ez a Groupama számára  3,576 milliárd Ft terhet jelentett.

Az életbiztosítások területén az egyszeri díjas életbiztosítások hoztak emelkedő eredményt a biztosító számára. A nem életbiztosítás területén, a hatalmas verseny ellenére is csökkenés illetve stagnálás mutatkozik.

A Groupama Biztosító ez év tavaszán egy új nyugdíjprogrammal lép elő. Üzletkötői hálózatával személyesen keresik fel az ügyfeleiket és úgynevzett testreszabott biztosítással mutatkoznak be. Sőt emellett családi balesetbiztosítással, életszínvonal biztosítással és unit-linked életbiztosításokkal is elrukkolnak.

Vissza