A jogvédelem fontossága


A jogvédelmi biztosítás olyan kockázatokat is fedez, melyeket más biztosítás nem. Feladata az ügyfelek jogainak érvényesítése.

Ami a jogvédelmi biztosítás mellett szól, mikor a vitás felek nem tudnak megegyezni, ezután bírósághoz fordulnak. Ilyenkor lép be a jogvédelmi biztosítás, melyet az Uniqa Biztosító dobott a piacra és megteremti a költségek hátterét a bírósági költségeknek, legyen az bármilyen témában.

Amit ez a biztosítás nyújt például fedezi az ügyvédi díjakat, a felmerülő illeték költségét, a szakértők, tolmácsok, tanuk költségét, az utazás költségeit, a másik fél költségeit, ha erre jogilag utasítják az ügyfelet.

A biztosított egyben a szerződő is lehet. Lehet akár jogi személy is. A velük élő egy háztartásban lévő gyermekek. A gyermekek 18 éves korig élvezhetik a védelmet. A szerződővel egy háztartásban élő társat és gondnokság alatt álló, ápolandó személyt is.

Ha be vannak jelentve a háztartási alkalmazottak, akkor ők is a biztosítás alatt állnak. A biztosítás tárgyi védelmét az autók, az ingatlan és a személyek képezik.

A védelem a következőkre terjed ki: a szerződéses jogviták, munkajogi ügyek, a társadalombiztosítási viták, a fogyasztói és ingatlan jovédelem, örökösödési ügyek, kártérítés, büntetőügyi, óvadék, jogitanács.

Vissza